* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Borut Križnik

1420 TRBOVLJE, Ribnik 29
Telefon: (0601) 24 515

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, elektrotehnika-avtomatika

Študij bom predvidoma končal novembra 1997. Delati si želim predvsem na področju regulacij, avtomatizacije procesov, robotike, razvijanja in načrtovanja.


V Osnovni šoli, obiskoval sem jo v Trbovljah, nisem bil nikoli odličen, saj me je že kot osnovnošolca poleg šole zanimalo veliko drugih dejavnosti. Udeleževal sem se raznih tekmovanj, vendar nisem nikdar dosegel kakšnih pomembnih uspehov. Udeležil sem se tudi srečanja mladih tehnikov Slovenije, ker me je že takrat zanimala elektrotehnika in sem obiskoval krožek radioamaterjev v okviru obšolskih dejavnosti.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo elektrotehniško šolo v Zagorju.Vsa štiri leta sem bil prav dober, zaključni izpit pa sem opravil z odliko. Zmeraj sta me zelo zanimala matematika in fizika.

Zdaj končujem četrti letnik Elektrotehniške fakultete v Mariboru, smer avtomatika. Med študijem sem predvsem delil znanje iz matematike in fizike z manj uspešnimi dijaki in študenti, se pravi inštruiral, med počitnicami pa sem si nabiral izkušnje po različnih podjetjih, da bi spoznal čimveč delovnih procesov. Obzorje sem si širil predvsem z branjem strokovnih revij in obiskovanjem raznih sejmov. Povprečno oceno imam malo pod osem. Sicer pa oceni nikoli nisem namenil velike pozornosti, ker menim, da je ocenjevanje včasih tudi subjektivno in ne odslikava resničnega znanja. Z mojim študijem je zelo povezano tudi računalništvo, zato sem si med visokošolskim izobraževanjem pridobil znanje iz nekaterih programskih paketov, kot so Matlab, Spice in drugih.

V prostem času rad kaj popravljam (televizor, ali kaj podobnega) in se ukvarjam z različnimi športi, tudi v sklopu fakultete. Zadnje čase pa se ukvarjam predvsem s še preostalimi izpiti in pripravami na diplomsko nalogo.

Po končanem študiju bi se želel zaposliti v industriji, katere poglavitni predmet proizvodnje je iz moje stroke in kjer bi mi omogočili nadaljnje izobraževanje in spopolnjevanje. Pri delu sem najraje individualist. V bližnji prihodnosti pa si želim tudi spopolniti znanje tujih jezikov, predvsem angleščine in nemščine, zato si prizadevam, da bi prihodnje poletje obiskal Kanado. Trenutno si pridobivam tudi novo znanje iz računalništva. Glede zaposlitve vem, da v mojem rojstnem kraju ni primernih možnosti zanjo, zato sem pripravljen sprejeti delo tudi zunaj kraja stalnega prebivališča, najraje v Ljubljani ali okolici.


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963861.htm