* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Gabrijela Svete

3000 CELJE, Gaji 2
Telefon: (063) 38 846
E-mail: gabrijela.svete@uni-lj.si

Pravna fakulteta v Ljubljani, civilnopravna

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju civilistike (dru`insko pravo) ali prava okolja.
Po kon~ani osnovni {oli sem se kot u~enka z odli~nim uspehom vpisala na Srednjo dru`boslovno {olo v Celju, ki se je med mojim {olanjem preimenovala v Gimnazijo Celje.

Med cilji tamkaj{njega izobra`evalnega programa je bilo poudarjeno zlasti pridobivanje znanja tujih jezikov (nem{~ina,franco{~ina), in seveda {irjenje znanja na dru`boslovnem podro~ju ter s tem ~im ve~ja razgledanost kot najbolj{a priprava na fakulteto. Menim, da mi je to precej dobro uspelo, saj sem vse {tiri letnike in tudi zaklju~ni izpit naredila s prav dobrim uspehom ter se vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani. Sam {tudij sicer ni docela izpolnil mojih pri~akovanj, pridobila pa sem dobro teoreti~no poznavanje problemov in dela, ki ga bom opravljala kot pravnica v praksi. Ker aktivno obvladam nem{ki jezik in pogovorno franco{~ino, sem se med samim {tudijem vpisala tudi v te~aje angle{kega jezika (za~etni in nadaljevalni te~aj), med vsakokratnimi {tudijskimi po~itnicami sem potovala po Evropi v `elji, da bi ~imbolj spoznala in razumela kulturno raznolikost narodov in njihove dru`bene posebnosti ter uporabila znanje tujih jezikov.Vsekakor nameravam svoje znanje na jezikovnem podro~ju {e naprej utrjevati in {iriti.

Med {tudijem sem honorarno delala na ve~ delovnih mestih, ki so zahtevala precej komunikativnosti in znanja tujih jezikov. Obvladam tudi delo z ra~unalnikom v okoljih Windows in Macintosh.

Moja {tudijska usmeritev je zdaj, v ~etrtem letniku, civilnopravna; to mi dopu{~a veliko mo`nosti pri nadaljnji izbiri mojega delovnega (strokovnega) podro~ja. Diplomsko nalogo sem si zaradi svojega zanimanja, pa tudi zaradi visoke povpre~ne ocene izbrala v okviru dru`inskega prava, znanje pa bi prav tako rada uporabila in dopolnila na drugih podro~jih, ki me zanimajo: gospodarsko pravo, zunanja trgovina, pravo okolja itn. Za zdaj so vse to zgolj mo`nosti, saj menim, da bi me glede na poklicne alternative omejevalo, ~e bi si `e vnaprej izbrala ozko strokovno podro~je.

Po diplomi bi se rada zaposlila v podjetju, kjer bi lahko uresni~ila svoje zmo`nosti ter se nadalje spopolnjevala v stroki.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96379y.htm