* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Gabrijela Svete

3000 CELJE, Gaji 2
Telefon: (063) 38 846
E-mail: gabrijela.svete@uni-lj.si

Pravna fakulteta v Ljubljani, civilnopravna

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju civilistike (družinsko pravo) ali prava okolja.
Po končani osnovni šoli sem se kot učenka z odličnim uspehom vpisala na Srednjo družboslovno šolo v Celju, ki se je med mojim šolanjem preimenovala v Gimnazijo Celje.

Med cilji tamkajšnjega izobraževalnega programa je bilo poudarjeno zlasti pridobivanje znanja tujih jezikov (nemščina,francoščina), in seveda širjenje znanja na družboslovnem področju ter s tem čim večja razgledanost kot najboljša priprava na fakulteto. Menim, da mi je to precej dobro uspelo, saj sem vse štiri letnike in tudi zaključni izpit naredila s prav dobrim uspehom ter se vpisala na Pravno fakulteto v Ljubljani. Sam študij sicer ni docela izpolnil mojih pričakovanj, pridobila pa sem dobro teoretično poznavanje problemov in dela, ki ga bom opravljala kot pravnica v praksi. Ker aktivno obvladam nemški jezik in pogovorno francoščino, sem se med samim študijem vpisala tudi v tečaje angleškega jezika (začetni in nadaljevalni tečaj), med vsakokratnimi študijskimi počitnicami sem potovala po Evropi v želji, da bi čimbolj spoznala in razumela kulturno raznolikost narodov in njihove družbene posebnosti ter uporabila znanje tujih jezikov.Vsekakor nameravam svoje znanje na jezikovnem področju še naprej utrjevati in širiti.

Med študijem sem honorarno delala na več delovnih mestih, ki so zahtevala precej komunikativnosti in znanja tujih jezikov. Obvladam tudi delo z računalnikom v okoljih Windows in Macintosh.

Moja študijska usmeritev je zdaj, v četrtem letniku, civilnopravna; to mi dopušča veliko možnosti pri nadaljnji izbiri mojega delovnega (strokovnega) področja. Diplomsko nalogo sem si zaradi svojega zanimanja, pa tudi zaradi visoke povprečne ocene izbrala v okviru družinskega prava, znanje pa bi prav tako rada uporabila in dopolnila na drugih področjih, ki me zanimajo: gospodarsko pravo, zunanja trgovina, pravo okolja itn. Za zdaj so vse to zgolj možnosti, saj menim, da bi me glede na poklicne alternative omejevalo, če bi si že vnaprej izbrala ozko strokovno področje.

Po diplomi bi se rada zaposlila v podjetju, kjer bi lahko uresničila svoje zmožnosti ter se nadalje spopolnjevala v stroki.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96379y.htm