* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Primo` Prislan

3000 CELJE, Malgajeva 2
Telefon: (063) 21 621
E-mail: primoz.prislan@@kiss.muzej.si

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za `ivilstvo, `ivilska tehnologija

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1997. Delati si `elim predvsem pri razvoju novih izdelkov.


Osnovno {olo sem obiskoval v Celju in vsako {olsko leto kon~al z odli~nim uspehom. Vsa leta sem sodeloval v tekmovanjih Vesele {ole, od petega razreda tudi na matemati~nih tekmovanjih za Vegova priznanja in se dvakrat uvrstil na ob~insko tekmovanje. V sedmem razredu sem sodeloval na tekmovanju mladih tehnikov ob~ine Celje v elektroniki in dosegel prvo mesto ter se uvrstil na obmo~no tekmovanje. Tudi sicer sem redno sodeloval v razli~nih kro`kih - fotografskem, matemati~nem, modelarskem, tehni~nem, {ahovskem.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na tedanjo Srednjo tehni{ko {olo Mar{ala Tita v Celju, smer naravoslovno-matemati~ni tehnik. Vsa leta sem se udele`eval tekmovanj v znanju matematike in logike. Dvakrat sem se uvrstil na republi{ko tekmovanje iz logike. V tretjem letniku sem sodeloval pri celoletni raziskovalni nalogi Vpliv uporabe kemi~nih sredstev na {tevilo in vrsto de`evnikov.

Vsa leta sem se zanimal za naravoslovje, tehniko in tehnologijo, in ko sem se odlo~al za nadaljnji {tudij, sem izbiral med ra~unalni{tvom, kemijo oziroma kemijsko tehnologijo in `ivilsko tehnologijo. Ker se mi zdi, da sta v zadnji najbolje zdru`eno naravoslovje in tehnologija, sem se po odslu`eni voja{~ini vpisal na Biotehni{ko fakulteto v Ljubljani, smer `ivilska tehnologija (oziroma po novem `ivilstvo). Vse letnike sem kon~al brez te`av in v tem {olskem letu imam status absolventa. V ~etrtem letniku sem si kot izbirno tehnologijo izbral tehnologijo vina. Jeseni se nameravam lotiti prakti~nega dela za izdelavo diplomske naloge na podro~ju tehnologije sadja ali mogo~e dietetike.

@e v osnovni {oli, posebno pa v srednji in med {tudijem, sem se tako ali druga~e ukvarjal z ra~unalniki in skoraj bi se odlo~il za {tudij ra~unalni{tva. Vsa leta sem se sam u~il vseh skrivnosti uporabe in programiranja ra~unalnika in to kasneje tudi dokaj uspe{no uporabil. Za razli~ne stranke sem izdelal nekaj grafi~nih predstavitev za sejme in tudi nekaj aplikacij (npr. Analiza sadja na moji zdaj{nji fakulteti). Vsa leta {tudija sem sodeloval pri razvoju aplikacij (in si s tem seveda tudi slu`il denar) za delo z bazami podatkov v okolju DOS, Windows in zadnje ~ase tudi Windows 95. Poleg razvojnih orodij dobro poznam tudi delo z urejevalniki besedil, preglednicami in nekaterimi grafi~nimi programi.

Tri leta sem si v okviru poletnega dela slu`il denar in se spopolnjeval v tovarni Etol v Celju. Lani sem bil na enomese~ni delovni praksi na Nizozemskem, v podjetju, ki se ukvarja s prodajo, skladi{~enjem in izdelavo razli~nih `ivilskih izdelkov. Tam sem opravil tudi obvezno enomese~no prakso.


* ZRSZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *


Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96377y.htm