* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Primo§ Prislan

3000 CELJE, Malgajeva 2
Telefon: (063) 21 621
E-mail: primoz.prislan¦¦kiss.muzej.si

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za §ivilstvo, §ivilska tehnologija

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem pri razvoju novih izdelkov.


Osnovno çolo sem obiskoval v Celju in vsako çolsko leto konŸal z odliŸnim uspehom. Vsa leta sem sodeloval v tekmovanjih Vesele çole, od petega razreda tudi na matematiŸnih tekmovanjih za Vegova priznanja in se dvakrat uvrstil na obŸinsko tekmovanje. V sedmem razredu sem sodeloval na tekmovanju mladih tehnikov obŸine Celje v elektroniki in dosegel prvo mesto ter se uvrstil na obmoŸno tekmovanje. Tudi sicer sem redno sodeloval v razliŸnih kro§kih - fotografskem, matematiŸnem, modelarskem, tehniŸnem, çahovskem.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na tedanjo Srednjo tehniçko çolo Marçala Tita v Celju, smer naravoslovno-matematiŸni tehnik. Vsa leta sem se udele§eval tekmovanj v znanju matematike in logike. Dvakrat sem se uvrstil na republiçko tekmovanje iz logike. V tretjem letniku sem sodeloval pri celoletni raziskovalni nalogi Vpliv uporabe kemiŸnih sredstev na çtevilo in vrsto de§evnikov.

Vsa leta sem se zanimal za naravoslovje, tehniko in tehnologijo, in ko sem se odloŸal za nadaljnji çtudij, sem izbiral med raŸunalniçtvom, kemijo oziroma kemijsko tehnologijo in §ivilsko tehnologijo. Ker se mi zdi, da sta v zadnji najbolje zdru§eno naravoslovje in tehnologija, sem se po odslu§eni vojaçŸini vpisal na Biotehniçko fakulteto v Ljubljani, smer §ivilska tehnologija (oziroma po novem §ivilstvo). Vse letnike sem konŸal brez te§av in v tem çolskem letu imam status absolventa. V Ÿetrtem letniku sem si kot izbirno tehnologijo izbral tehnologijo vina. Jeseni se nameravam lotiti praktiŸnega dela za izdelavo diplomske naloge na podroŸju tehnologije sadja ali mogoŸe dietetike.

¦e v osnovni çoli, posebno pa v srednji in med çtudijem, sem se tako ali drugaŸe ukvarjal z raŸunalniki in skoraj bi se odloŸil za çtudij raŸunalniçtva. Vsa leta sem se sam uŸil vseh skrivnosti uporabe in programiranja raŸunalnika in to kasneje tudi dokaj uspeçno uporabil. Za razliŸne stranke sem izdelal nekaj grafiŸnih predstavitev za sejme in tudi nekaj aplikacij (npr. Analiza sadja na moji zdajçnji fakulteti). Vsa leta çtudija sem sodeloval pri razvoju aplikacij (in si s tem seveda tudi slu§il denar) za delo z bazami podatkov v okolju DOS, Windows in zadnje Ÿase tudi Windows 95. Poleg razvojnih orodij dobro poznam tudi delo z urejevalniki besedil, preglednicami in nekaterimi grafiŸnimi programi.

Tri leta sem si v okviru poletnega dela slu§il denar in se spopolnjeval v tovarni Etol v Celju. Lani sem bil na enomeseŸni delovni praksi na Nizozemskem, v podjetju, ki se ukvarja s prodajo, skladiçŸenjem in izdelavo razliŸnih §ivilskih izdelkov. Tam sem opravil tudi obvezno enomeseŸno prakso.


* ZRSZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *


Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963778.htm