* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Primož Prislan

3000 CELJE, Malgajeva 2
Telefon: (063) 21 621
E-mail: primoz.prislanŽŽkiss.muzej.si

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za živilstvo, živilska tehnologija

Študij bom predvidoma končal marca 1997. Delati si želim predvsem pri razvoju novih izdelkov.


Osnovno šolo sem obiskoval v Celju in vsako šolsko leto končal z odličnim uspehom. Vsa leta sem sodeloval v tekmovanjih Vesele šole, od petega razreda tudi na matematičnih tekmovanjih za Vegova priznanja in se dvakrat uvrstil na občinsko tekmovanje. V sedmem razredu sem sodeloval na tekmovanju mladih tehnikov občine Celje v elektroniki in dosegel prvo mesto ter se uvrstil na območno tekmovanje. Tudi sicer sem redno sodeloval v različnih krožkih - fotografskem, matematičnem, modelarskem, tehničnem, šahovskem.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na tedanjo Srednjo tehniško šolo Maršala Tita v Celju, smer naravoslovno-matematični tehnik. Vsa leta sem se udeleževal tekmovanj v znanju matematike in logike. Dvakrat sem se uvrstil na republiško tekmovanje iz logike. V tretjem letniku sem sodeloval pri celoletni raziskovalni nalogi Vpliv uporabe kemičnih sredstev na število in vrsto deževnikov.

Vsa leta sem se zanimal za naravoslovje, tehniko in tehnologijo, in ko sem se odločal za nadaljnji študij, sem izbiral med računalništvom, kemijo oziroma kemijsko tehnologijo in živilsko tehnologijo. Ker se mi zdi, da sta v zadnji najbolje združeno naravoslovje in tehnologija, sem se po odsluženi vojaščini vpisal na Biotehniško fakulteto v Ljubljani, smer živilska tehnologija (oziroma po novem živilstvo). Vse letnike sem končal brez težav in v tem šolskem letu imam status absolventa. V četrtem letniku sem si kot izbirno tehnologijo izbral tehnologijo vina. Jeseni se nameravam lotiti praktičnega dela za izdelavo diplomske naloge na področju tehnologije sadja ali mogoče dietetike.

Že v osnovni šoli, posebno pa v srednji in med študijem, sem se tako ali drugače ukvarjal z računalniki in skoraj bi se odločil za študij računalništva. Vsa leta sem se sam učil vseh skrivnosti uporabe in programiranja računalnika in to kasneje tudi dokaj uspešno uporabil. Za različne stranke sem izdelal nekaj grafičnih predstavitev za sejme in tudi nekaj aplikacij (npr. Analiza sadja na moji zdajšnji fakulteti). Vsa leta študija sem sodeloval pri razvoju aplikacij (in si s tem seveda tudi služil denar) za delo z bazami podatkov v okolju DOS, Windows in zadnje čase tudi Windows 95. Poleg razvojnih orodij dobro poznam tudi delo z urejevalniki besedil, preglednicami in nekaterimi grafičnimi programi.

Tri leta sem si v okviru poletnega dela služil denar in se spopolnjeval v tovarni Etol v Celju. Lani sem bil na enomesečni delovni praksi na Nizozemskem, v podjetju, ki se ukvarja s prodajo, skladiščenjem in izdelavo različnih živilskih izdelkov. Tam sem opravil tudi obvezno enomesečno prakso.


* ZRSZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *


Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996


URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z963771.htm