* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andreja Me`nar

3230 [ENTJUR, Cesta na Brdo 27
Telefon: (063) 743 854

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finance

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem v ban~ni{tvu, poslovnih financah ali javnih financah.
Osnovno {olo sem obiskovala v [entjurju in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala na raznih tekmovanjih iz znanja matematike in sloven{~ine na ob~inski ravni. Po kon~ani osnovni {oli sem izobra`evanje nadaljevala na gimnaziji v Celju in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Med srednje{elskim izobra`evanjem sem sodelovala na raznih {olskih tekmovanjih iz matematike, hkrati pa sem se izobra`evala v glasbeni {oli na oddelku za violino. Po kon~ani srednji {oli sem se po uspe{no opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Ekonomsko fakulteto, in nadaljevala izobra`evanje. Po kon~anem drugem letniku sem se vpisala na finan~no smer, zdaj kon~ujem ~etrti letnik. Zelo me zanimajo finance, zato tudi upam, da se bom lahko zaposlila na tem podro~ju. Med {tudijem na fakulteti sem sodelovala pri samem {tudijskem procesu, kot demonstratorka pri predmetu uvod v narodno gospodarstvo.

Poleg tega sem v tem ~asu spopolnjevala znanje tujih jezikov. Znanje angle{~ine in franco{~ine sem dopolnjevala predvsem na ekonomskem podro~ju na sami fakulteti, poleg tega pa sem v jezikovni {oli opravila tristopenjski te~aj iz znanja nem{kega jezika. Znanje tujih jezikov sem poglabljala na {tevilnih potovanjih po Evropi in spoznavala tuje kulture. Med {tudijem sem se priu~ila dela z ra~unalnikom v okolju Windows.

Moji na~rti za prihodnost so: uspe{no opraviti diplomo v naslednjem {tudijskem letu in pridobiti delovne izku{nje z opravljanjem strokovne prakse, med po~itnicami pa nameravam spopolniti znanje nem{~ine z izobra`evanjem v tujini.

Po diplomi se `elim zaposliti v okolju, ki je razgibano in ustvarjalno ter omogo~a nadaljnje razvijanje znanja in sposobnosti. Zaradi pridobljenih izku{enj na fakulteti mi tudi timsko delo ne bi povzro~alo te`av.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96375y.htm