* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andreja Me§nar

3230 æENTJUR, Cesta na Brdo 27
Telefon: (063) 743 854

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finance

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem v banŸniçtvu, poslovnih financah ali javnih financah.
Osnovno çolo sem obiskovala v æentjurju in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodelovala na raznih tekmovanjih iz znanja matematike in slovençŸine na obŸinski ravni. Po konŸani osnovni çoli sem izobra§evanje nadaljevala na gimnaziji v Celju in jo konŸala z odliŸnim uspehom. Med srednjeçelskim izobra§evanjem sem sodelovala na raznih çolskih tekmovanjih iz matematike, hkrati pa sem se izobra§evala v glasbeni çoli na oddelku za violino. Po konŸani srednji çoli sem se po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Ekonomsko fakulteto, in nadaljevala izobra§evanje. Po konŸanem drugem letniku sem se vpisala na finanŸno smer, zdaj konŸujem Ÿetrti letnik. Zelo me zanimajo finance, zato tudi upam, da se bom lahko zaposlila na tem podroŸju. Med çtudijem na fakulteti sem sodelovala pri samem çtudijskem procesu, kot demonstratorka pri predmetu uvod v narodno gospodarstvo.

Poleg tega sem v tem Ÿasu spopolnjevala znanje tujih jezikov. Znanje angleçŸine in francoçŸine sem dopolnjevala predvsem na ekonomskem podroŸju na sami fakulteti, poleg tega pa sem v jezikovni çoli opravila tristopenjski teŸaj iz znanja nemçkega jezika. Znanje tujih jezikov sem poglabljala na çtevilnih potovanjih po Evropi in spoznavala tuje kulture. Med çtudijem sem se priuŸila dela z raŸunalnikom v okolju Windows.

Moji naŸrti za prihodnost so: uspeçno opraviti diplomo v naslednjem çtudijskem letu in pridobiti delovne izkuçnje z opravljanjem strokovne prakse, med poŸitnicami pa nameravam spopolniti znanje nemçŸine z izobra§evanjem v tujini.

Po diplomi se §elim zaposliti v okolju, ki je razgibano in ustvarjalno ter omogoŸa nadaljnje razvijanje znanja in sposobnosti. Zaradi pridobljenih izkuçenj na fakulteti mi tudi timsko delo ne bi povzroŸalo te§av.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96375y.htm