* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andreja Mežnar

3230 ŠENTJUR, Cesta na Brdo 27
Telefon: (063) 743 854

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finance

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem v bančništvu, poslovnih financah ali javnih financah.
Osnovno šolo sem obiskovala v Šentjurju in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala na raznih tekmovanjih iz znanja matematike in slovenščine na občinski ravni. Po končani osnovni šoli sem izobraževanje nadaljevala na gimnaziji v Celju in jo končala z odličnim uspehom. Med srednješelskim izobraževanjem sem sodelovala na raznih šolskih tekmovanjih iz matematike, hkrati pa sem se izobraževala v glasbeni šoli na oddelku za violino. Po končani srednji šoli sem se po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu vpisala na Ekonomsko fakulteto, in nadaljevala izobraževanje. Po končanem drugem letniku sem se vpisala na finančno smer, zdaj končujem četrti letnik. Zelo me zanimajo finance, zato tudi upam, da se bom lahko zaposlila na tem področju. Med študijem na fakulteti sem sodelovala pri samem študijskem procesu, kot demonstratorka pri predmetu uvod v narodno gospodarstvo.

Poleg tega sem v tem času spopolnjevala znanje tujih jezikov. Znanje angleščine in francoščine sem dopolnjevala predvsem na ekonomskem področju na sami fakulteti, poleg tega pa sem v jezikovni šoli opravila tristopenjski tečaj iz znanja nemškega jezika. Znanje tujih jezikov sem poglabljala na številnih potovanjih po Evropi in spoznavala tuje kulture. Med študijem sem se priučila dela z računalnikom v okolju Windows.

Moji načrti za prihodnost so: uspešno opraviti diplomo v naslednjem študijskem letu in pridobiti delovne izkušnje z opravljanjem strokovne prakse, med počitnicami pa nameravam spopolniti znanje nemščine z izobraževanjem v tujini.

Po diplomi se želim zaposliti v okolju, ki je razgibano in ustvarjalno ter omogoča nadaljnje razvijanje znanja in sposobnosti. Zaradi pridobljenih izkušenj na fakulteti mi tudi timsko delo ne bi povzročalo težav.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96375y.htm