* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andrej Kampu{

3310 @ALEC, Vodnikova 5
Telefon: (063) 712 471

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani, fizika


Leta 1980 sem za~el obiskovati osnovno {olo Petra [prajca-Jura v @alcu. Ker z u~enjem nisem imel ve~jih te`av, so me star{i vpisali {e v glasbeno {olo in {ahovski klub. V glasbeni {oli sem pet let igral trobento in bil ~lan Mladinskega pihalnega orkestra @alec. Z orkestrom smo veliko igrali po Sloveniji in gostovali v tujini. Kot ~lan {ahovskega kluba sem osvojil ve~ ob~inskih in obmo~nih naslovov, moj najve~ji uspeh pa je bilo peto mesto na republi{kem pionirskem prvenstvu leta 1988 v Postojni. S {ahovskim klubom @alec sem uspe{no nastopal tudi v prvi slovenski {ahovski ligi. V osnovni {oli sem sem udele`eval matemati~nih, fizikalnih in kemijskih tekmovanj ter tekmovanj v Veseli {oli. Osvojil sem eno srebrno Vegovo priznanje in se udele`il republi{kega tekmovanja v Veseli {oli. Med osnovno {olo sem obiskoval te~aje nem{~ine na Delavski univerzi v @alcu.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo tehni{ko {olo Celje, na naravoslovno-matemati~no smer. Prehod ni bil najla`ji, vendar sem se kmalu privadil novemu okolju. Prvi in ~etrti letnik sem kon~al z odli~nim uspehom, druga dva s prav dobrim. V drugem letniku srednje {ole sem postal ~lan mladinskega odseka planinskega dru{tva @alec. Kot mladinski planinski vodnik za poletne in zimske razmere {e danes pomagam pri organizaciji planinskih izletov in taborov. V ~etrtem letniku sem s so{olcem Rokom Kodrunom izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Linearne transformacije v ravnini, ki je bila izdelana v okviru projekta Mladi za razvoj Celja in bila ugodno ocenjena. Med srednjo {olo sem se udele`il tudi republi{kega tekmovanja iz logike.

Po kon~ani srednji sem takoj nadaljeval {tudij, tako da me slu`enje voja{~ine {e ~aka.Odlo~il sem se za {tudij fizike in se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za fiziko. Kljub za~etnim te`avam sem vse letnike redno kon~al s povpre~no oceno vi{jo od 8. Med po~itnicami sem ve~krat potoval po Evropi. Na potovanjih sem utrjeval znanje angle{kega in nem{kega jezika. Leta 1995 sem postal ~lan organizacije IAESTE, ki skrbi za izmenjavo {tudijskih praks. V povezavi s to organizacijo se letos odpravljam na trimese~no {tudijsko prakso v Sao Paulo v Brazilijo. Od marca 1996 sem tudi asistent na ra~unalni{kih izobra`evalnih te~ajih za programe Windows, Word for Windows in Excel.

Sem v ~etrtem letniku, tako da bom diplomiral leta 1997. Po kon~ani diplomi si `elim nadaljevati {tudij, in sicer fizike ali ekonomije. Po kon~anem izobra`evanju bi se najraje zaposlil na tak{nem delovnem mestu, kjer bo mogo~e izkazati ustvarjalnost, ~im bolje vnov~iti pridobljeno znanje in pokazati pro`nost za pridobivanje novega.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96374y.htm