* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andrej Kampuç

3310 ¦ALEC, Vodnikova 5
Telefon: (063) 712 471

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani, fizika


Leta 1980 sem zaŸel obiskovati osnovno çolo Petra æprajca-Jura v ¦alcu. Ker z uŸenjem nisem imel veŸjih te§av, so me starçi vpisali çe v glasbeno çolo in çahovski klub. V glasbeni çoli sem pet let igral trobento in bil Ÿlan Mladinskega pihalnega orkestra ¦alec. Z orkestrom smo veliko igrali po Sloveniji in gostovali v tujini. Kot Ÿlan çahovskega kluba sem osvojil veŸ obŸinskih in obmoŸnih naslovov, moj najveŸji uspeh pa je bilo peto mesto na republiçkem pionirskem prvenstvu leta 1988 v Postojni. S çahovskim klubom ¦alec sem uspeçno nastopal tudi v prvi slovenski çahovski ligi. V osnovni çoli sem sem udele§eval matematiŸnih, fizikalnih in kemijskih tekmovanj ter tekmovanj v Veseli çoli. Osvojil sem eno srebrno Vegovo priznanje in se udele§il republiçkega tekmovanja v Veseli çoli. Med osnovno çolo sem obiskoval teŸaje nemçŸine na Delavski univerzi v ¦alcu.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo tehniçko çolo Celje, na naravoslovno-matematiŸno smer. Prehod ni bil najla§ji, vendar sem se kmalu privadil novemu okolju. Prvi in Ÿetrti letnik sem konŸal z odliŸnim uspehom, druga dva s prav dobrim. V drugem letniku srednje çole sem postal Ÿlan mladinskega odseka planinskega druçtva ¦alec. Kot mladinski planinski vodnik za poletne in zimske razmere çe danes pomagam pri organizaciji planinskih izletov in taborov. V Ÿetrtem letniku sem s soçolcem Rokom Kodrunom izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Linearne transformacije v ravnini, ki je bila izdelana v okviru projekta Mladi za razvoj Celja in bila ugodno ocenjena. Med srednjo çolo sem se udele§il tudi republiçkega tekmovanja iz logike.

Po konŸani srednji sem takoj nadaljeval çtudij, tako da me slu§enje vojaçŸine çe Ÿaka.OdloŸil sem se za çtudij fizike in se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za fiziko. Kljub zaŸetnim te§avam sem vse letnike redno konŸal s povpreŸno oceno viçjo od 8. Med poŸitnicami sem veŸkrat potoval po Evropi. Na potovanjih sem utrjeval znanje angleçkega in nemçkega jezika. Leta 1995 sem postal Ÿlan organizacije IAESTE, ki skrbi za izmenjavo çtudijskih praks. V povezavi s to organizacijo se letos odpravljam na trimeseŸno çtudijsko prakso v Sao Paulo v Brazilijo. Od marca 1996 sem tudi asistent na raŸunalniçkih izobra§evalnih teŸajih za programe Windows, Word for Windows in Excel.

Sem v Ÿetrtem letniku, tako da bom diplomiral leta 1997. Po konŸani diplomi si §elim nadaljevati çtudij, in sicer fizike ali ekonomije. Po konŸanem izobra§evanju bi se najraje zaposlil na takçnem delovnem mestu, kjer bo mogoŸe izkazati ustvarjalnost, Ÿim bolje vnovŸiti pridobljeno znanje in pokazati pro§nost za pridobivanje novega.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96374y.htm