* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andrej Kampuš

3310 ŽALEC, Vodnikova 5
Telefon: (063) 712 471

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani, fizika


Leta 1980 sem začel obiskovati osnovno šolo Petra Šprajca-Jura v Žalcu. Ker z učenjem nisem imel večjih težav, so me starši vpisali še v glasbeno šolo in šahovski klub. V glasbeni šoli sem pet let igral trobento in bil član Mladinskega pihalnega orkestra Žalec. Z orkestrom smo veliko igrali po Sloveniji in gostovali v tujini. Kot član šahovskega kluba sem osvojil več občinskih in območnih naslovov, moj največji uspeh pa je bilo peto mesto na republiškem pionirskem prvenstvu leta 1988 v Postojni. S šahovskim klubom Žalec sem uspešno nastopal tudi v prvi slovenski šahovski ligi. V osnovni šoli sem sem udeleževal matematičnih, fizikalnih in kemijskih tekmovanj ter tekmovanj v Veseli šoli. Osvojil sem eno srebrno Vegovo priznanje in se udeležil republiškega tekmovanja v Veseli šoli. Med osnovno šolo sem obiskoval tečaje nemščine na Delavski univerzi v Žalcu.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo tehniško šolo Celje, na naravoslovno-matematično smer. Prehod ni bil najlažji, vendar sem se kmalu privadil novemu okolju. Prvi in četrti letnik sem končal z odličnim uspehom, druga dva s prav dobrim. V drugem letniku srednje šole sem postal član mladinskega odseka planinskega društva Žalec. Kot mladinski planinski vodnik za poletne in zimske razmere še danes pomagam pri organizaciji planinskih izletov in taborov. V četrtem letniku sem s sošolcem Rokom Kodrunom izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Linearne transformacije v ravnini, ki je bila izdelana v okviru projekta Mladi za razvoj Celja in bila ugodno ocenjena. Med srednjo šolo sem se udeležil tudi republiškega tekmovanja iz logike.

Po končani srednji sem takoj nadaljeval študij, tako da me služenje vojaščine še čaka.Odločil sem se za študij fizike in se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo, Oddelek za fiziko. Kljub začetnim težavam sem vse letnike redno končal s povprečno oceno višjo od 8. Med počitnicami sem večkrat potoval po Evropi. Na potovanjih sem utrjeval znanje angleškega in nemškega jezika. Leta 1995 sem postal član organizacije IAESTE, ki skrbi za izmenjavo študijskih praks. V povezavi s to organizacijo se letos odpravljam na trimesečno študijsko prakso v Sao Paulo v Brazilijo. Od marca 1996 sem tudi asistent na računalniških izobraževalnih tečajih za programe Windows, Word for Windows in Excel.

Sem v četrtem letniku, tako da bom diplomiral leta 1997. Po končani diplomi si želim nadaljevati študij, in sicer fizike ali ekonomije. Po končanem izobraževanju bi se najraje zaposlil na takšnem delovnem mestu, kjer bo mogoče izkazati ustvarjalnost, čim bolje vnovčiti pridobljeno znanje in pokazati prožnost za pridobivanje novega.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96374y.htm