* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Katja Gale{a

3000 CELJE, Nu{i~eva 12
Telefon: (063) 39 646

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, biokemija

Delati si `elim predvsem v medicini, ekologiji, genetiki, farmaciji.
Rodila sem se leta 1973 v Ljubljani. [e istega leta smo se preselili v Celje. Osnovno {olo sem z odli~nim uspehom kon~ala v Celju. V osnovni {oli sem se udele`evala tekmovanj za Vegovo priznanje in tekmovanj v znanju kemije.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na gimnazijo Celje Center, na naravoslovno-matemati~no smer. [olo sem kon~ala z odli~nim uspehom. Med srednje{olskim izobra`evanjem sem trenirala odbojko v odbojkarskem klubu Celje. Udele`evala sem se tudi tekmovanj - dr`avnega izbora za kemijsko olimpiado, tekmovanj v znanju fizike in matemati~nega tekmovanja za Vegovo priznanje. V tretjem letniku sem naredila raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv rastlinskih hormonov na rast rastlin. Prakti~ni pouk sem opravila v {oli - pripravljala sem material za laboratorijske vaje iz kemije in biologije. Pri opravljanju prakti~nega pouka sem si pridobila kar nekaj zanimivih izku{enj. U~ila sem se tudi stenografijo.

Po kon~ani srednji {oli sem omahovala med {tudijem matematike, fizike in kemije. Nazadnje sem se odlo~ila za {tudij kemije zaradi njene {iroke uporabnosti. V tretjem letniku sem se odlo~ila za smer biokemija, saj se mi je to podro~je zdelo najbolj zanimivo. Trenutno sem vpisana v ~etrti letnik. Povpre~je mojih ocen med {tudijem na fakulteti zna{a 9,3. Po kon~anem {tudiju na univerzi `elim vpisati podiplomski {tudij.

Med izobra`evanjem sem se nau~ila osnovnega programiranja v programskem jeziku Pascal, osebni ra~unalnik pa uporabljam tudi pri vsakdanjem delu.

Med {tudijem v Ljubljani sem se za~ela ukvarjati s konjeni{tvom. Zelo rada hodim v hribe, rada se potepam po tujini in doslej sem si ogledala `e dobr{en del Evrope.

Rada bi se zaposlila v kolektivu, kjer bi lahko delala ustvarjalno, v dobro ljudi.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96373y.htm