* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Katja Galeça

3000 CELJE, NuçiŸeva 12
Telefon: (063) 39 646

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, biokemija

Delati si §elim predvsem v medicini, ekologiji, genetiki, farmaciji.
Rodila sem se leta 1973 v Ljubljani. æe istega leta smo se preselili v Celje. Osnovno çolo sem z odliŸnim uspehom konŸala v Celju. V osnovni çoli sem se udele§evala tekmovanj za Vegovo priznanje in tekmovanj v znanju kemije.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na gimnazijo Celje Center, na naravoslovno-matematiŸno smer. æolo sem konŸala z odliŸnim uspehom. Med srednjeçolskim izobra§evanjem sem trenirala odbojko v odbojkarskem klubu Celje. Udele§evala sem se tudi tekmovanj - dr§avnega izbora za kemijsko olimpiado, tekmovanj v znanju fizike in matematiŸnega tekmovanja za Vegovo priznanje. V tretjem letniku sem naredila raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv rastlinskih hormonov na rast rastlin. PraktiŸni pouk sem opravila v çoli - pripravljala sem material za laboratorijske vaje iz kemije in biologije. Pri opravljanju praktiŸnega pouka sem si pridobila kar nekaj zanimivih izkuçenj. UŸila sem se tudi stenografijo.

Po konŸani srednji çoli sem omahovala med çtudijem matematike, fizike in kemije. Nazadnje sem se odloŸila za çtudij kemije zaradi njene çiroke uporabnosti. V tretjem letniku sem se odloŸila za smer biokemija, saj se mi je to podroŸje zdelo najbolj zanimivo. Trenutno sem vpisana v Ÿetrti letnik. PovpreŸje mojih ocen med çtudijem na fakulteti znaça 9,3. Po konŸanem çtudiju na univerzi §elim vpisati podiplomski çtudij.

Med izobra§evanjem sem se nauŸila osnovnega programiranja v programskem jeziku Pascal, osebni raŸunalnik pa uporabljam tudi pri vsakdanjem delu.

Med çtudijem v Ljubljani sem se zaŸela ukvarjati s konjeniçtvom. Zelo rada hodim v hribe, rada se potepam po tujini in doslej sem si ogledala §e dobrçen del Evrope.

Rada bi se zaposlila v kolektivu, kjer bi lahko delala ustvarjalno, v dobro ljudi.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96373y.htm