* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Katja Galeša

3000 CELJE, Nušičeva 12
Telefon: (063) 39 646

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, biokemija

Delati si želim predvsem v medicini, ekologiji, genetiki, farmaciji.
Rodila sem se leta 1973 v Ljubljani. Še istega leta smo se preselili v Celje. Osnovno šolo sem z odličnim uspehom končala v Celju. V osnovni šoli sem se udeleževala tekmovanj za Vegovo priznanje in tekmovanj v znanju kemije.

Po končani osnovni šoli sem se vpisala na gimnazijo Celje Center, na naravoslovno-matematično smer. Šolo sem končala z odličnim uspehom. Med srednješolskim izobraževanjem sem trenirala odbojko v odbojkarskem klubu Celje. Udeleževala sem se tudi tekmovanj - državnega izbora za kemijsko olimpiado, tekmovanj v znanju fizike in matematičnega tekmovanja za Vegovo priznanje. V tretjem letniku sem naredila raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv rastlinskih hormonov na rast rastlin. Praktični pouk sem opravila v šoli - pripravljala sem material za laboratorijske vaje iz kemije in biologije. Pri opravljanju praktičnega pouka sem si pridobila kar nekaj zanimivih izkušenj. Učila sem se tudi stenografijo.

Po končani srednji šoli sem omahovala med študijem matematike, fizike in kemije. Nazadnje sem se odločila za študij kemije zaradi njene široke uporabnosti. V tretjem letniku sem se odločila za smer biokemija, saj se mi je to področje zdelo najbolj zanimivo. Trenutno sem vpisana v četrti letnik. Povprečje mojih ocen med študijem na fakulteti znaša 9,3. Po končanem študiju na univerzi želim vpisati podiplomski študij.

Med izobraževanjem sem se naučila osnovnega programiranja v programskem jeziku Pascal, osebni računalnik pa uporabljam tudi pri vsakdanjem delu.

Med študijem v Ljubljani sem se začela ukvarjati s konjeništvom. Zelo rada hodim v hribe, rada se potepam po tujini in doslej sem si ogledala že dobršen del Evrope.

Rada bi se zaposlila v kolektivu, kjer bi lahko delala ustvarjalno, v dobro ljudi.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96373y.htm