* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Bo`idar Poto~nik

2000 MARIBOR, Ulica bratov Greifov 11
Telefon: (062) 38 292
E-mail: bozo.potocnik@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, magistrski {tudij ra~unalni{tva in informatike

[tudij bom predvidoma kon~al aprila 1998. Delati si `elim predvsem na podro~ju ra~unalni{tva ali vodenja projektov.
Osnovno {olo Borcev za severno mejo sem obiskoval v Mariboru in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih, in dosegal vidne uspehe predvsem v matematiki (Vegova priznanja) in kemiji (republi{ko tekmovanje). Ukvarjal sem se tudi z mnogimi drugimi dejavnostmi - odbojka, rokomet in nogomet pa tudi s {ahom. Posebno vidne uspehe sem dosegal pri {ahu, in se zmeraj uvrstil na republi{ka tekmovanja (med prvih osem tekmovalcev), sodeloval pa sem tudi na malem evropskem prvenstvu v {ahu v Gradcu.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno {olo Milo{a Zidan{ka v Mariboru (zdaj{nja druga gimnazija). Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem opravil z odliko, poleg tega pa sem uspe{no sodeloval tudi na republi{kih tekmovanjih iz matematike in logike (uvrstil sem se tudi na fizikalno tekmovanje, vendar se ga zaradi kri`anja urnikov z drugimi tekmovanji nisem udele`il).

Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, na Oddelek za ra~unalni{tvo in informatiko. [tudij ra~unalni{tva in informatike mi ni povzro~al posebnih preglavic. Kon~al sem ga v {tirih letih (brez absolventskega sta`a) s povpre~no oceno izpitov 9,8. Diplomsko delo iz digitalne obdelave signalov ter z naslovom Dolo~anje objektov in smeri njihovega gibanja iz zaporedja dvodimenzionalnih posnetkov sem naredil pod mentorstvom izr. prof. dr. Damjana Zazule. Kljub tako intenzivnemu {tudiju sem se lahko ukvarjal {e z mnogimi drugimi re~mi: ves ~as s {portom, preskusil pa sem se tudi v ljubiteljskem gledali{~u.

Po kon~anem {tudiju sem dobil povabilo za nadaljevanje {tudija na podiplomski stopnji, in to tudi sprejel. Zdaj {tudiram na magistrskem {tudiju, program Ra~unalni{tvo in informatika. V kratkem ~asu tega {tudija (od novembra 1995), sem opravil `e {tiri izpite (tri z oceno 10, ~etrti pa {e ni ocenjen).

Po tej ve~letni izobra`evalni poti lahko ponudim kakovostno znanje ra~unalni{tva, in sicer poznavanje operacijskih sistemov (Unix, MSDOS, Windows ali Widows 95, Linux), znanje in izku{nje iz programiranja (programski jezik C ali C++, poznavanje orodja kot je Motif, nekaj izku{enj pa imam tudi s podro~ja podatkovnih baz: jezik SQL) in seveda z vsestransko uporabo ra~unalnika (administriranje ra~unalni{kih sistemov idr.). Nekaj prakse imam tudi pri vodenju in na~rtovanju projektov. Pri trenutnem raziskovalnem delu se ukvarjam z digitalno obdelavo slik. Znam dva tuja jezika, in sicer angle{~ino aktivno ter nem{~ino pasivno.

^eprav imam obveznosti (do magistrskega {tudija) do prve polovice leta 1998, sem pripravljen v tem ~asu tudi delno sodelovati s firmami. Pri~akujem pa zelo dobro pla~ilo za svoje znanje, skupino kakovostnih in zelo motiviranih strokovnjakov sodelavcev ter seveda ne enoli~ne, temve~ izzivalne projekte. Pripravljen sem se priu~iti novih tehnik, orodja in novih na~inov dela. Dodatnega {tudija in spopolnjevanja me ni strah. Zaradi dru`inskih obveznosti nisem pripravljen delati dale~ zunaj Maribora (ali le ~e mi firma priskrbi stanovanje in vse potrebno).
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96371y.htm