* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Bo§idar PotoŸnik

2000 MARIBOR, Ulica bratov Greifov 11
Telefon: (062) 38 292
E-mail: bozo.potocnik@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, magistrski çtudij raŸunalniçtva in informatike

ætudij bom predvidoma konŸal aprila 1998. Delati si §elim predvsem na podroŸju raŸunalniçtva ali vodenja projektov.
Osnovno çolo Borcev za severno mejo sem obiskoval v Mariboru in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih, in dosegal vidne uspehe predvsem v matematiki (Vegova priznanja) in kemiji (republiçko tekmovanje). Ukvarjal sem se tudi z mnogimi drugimi dejavnostmi - odbojka, rokomet in nogomet pa tudi s çahom. Posebno vidne uspehe sem dosegal pri çahu, in se zmeraj uvrstil na republiçka tekmovanja (med prvih osem tekmovalcev), sodeloval pa sem tudi na malem evropskem prvenstvu v çahu v Gradcu.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno çolo Miloça Zidançka v Mariboru (zdajçnja druga gimnazija). Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem opravil z odliko, poleg tega pa sem uspeçno sodeloval tudi na republiçkih tekmovanjih iz matematike in logike (uvrstil sem se tudi na fizikalno tekmovanje, vendar se ga zaradi kri§anja urnikov z drugimi tekmovanji nisem udele§il).

Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, na Oddelek za raŸunalniçtvo in informatiko. ætudij raŸunalniçtva in informatike mi ni povzroŸal posebnih preglavic. KonŸal sem ga v çtirih letih (brez absolventskega sta§a) s povpreŸno oceno izpitov 9,8. Diplomsko delo iz digitalne obdelave signalov ter z naslovom DoloŸanje objektov in smeri njihovega gibanja iz zaporedja dvodimenzionalnih posnetkov sem naredil pod mentorstvom izr. prof. dr. Damjana Zazule. Kljub tako intenzivnemu çtudiju sem se lahko ukvarjal çe z mnogimi drugimi reŸmi: ves Ÿas s çportom, preskusil pa sem se tudi v ljubiteljskem gledaliçŸu.

Po konŸanem çtudiju sem dobil povabilo za nadaljevanje çtudija na podiplomski stopnji, in to tudi sprejel. Zdaj çtudiram na magistrskem çtudiju, program RaŸunalniçtvo in informatika. V kratkem Ÿasu tega çtudija (od novembra 1995), sem opravil §e çtiri izpite (tri z oceno 10, Ÿetrti pa çe ni ocenjen).

Po tej veŸletni izobra§evalni poti lahko ponudim kakovostno znanje raŸunalniçtva, in sicer poznavanje operacijskih sistemov (Unix, MSDOS, Windows ali Widows 95, Linux), znanje in izkuçnje iz programiranja (programski jezik C ali C++, poznavanje orodja kot je Motif, nekaj izkuçenj pa imam tudi s podroŸja podatkovnih baz: jezik SQL) in seveda z vsestransko uporabo raŸunalnika (administriranje raŸunalniçkih sistemov idr.). Nekaj prakse imam tudi pri vodenju in naŸrtovanju projektov. Pri trenutnem raziskovalnem delu se ukvarjam z digitalno obdelavo slik. Znam dva tuja jezika, in sicer angleçŸino aktivno ter nemçŸino pasivno.

¬eprav imam obveznosti (do magistrskega çtudija) do prve polovice leta 1998, sem pripravljen v tem Ÿasu tudi delno sodelovati s firmami. PriŸakujem pa zelo dobro plaŸilo za svoje znanje, skupino kakovostnih in zelo motiviranih strokovnjakov sodelavcev ter seveda ne enoliŸne, temveŸ izzivalne projekte. Pripravljen sem se priuŸiti novih tehnik, orodja in novih naŸinov dela. Dodatnega çtudija in spopolnjevanja me ni strah. Zaradi dru§inskih obveznosti nisem pripravljen delati daleŸ zunaj Maribora (ali le Ÿe mi firma priskrbi stanovanje in vse potrebno).
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96371y.htm