* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Božidar Potočnik

2000 MARIBOR, Ulica bratov Greifov 11
Telefon: (062) 38 292
E-mail: bozo.potocnik@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, magistrski študij računalništva in informatike

Študij bom predvidoma končal aprila 1998. Delati si želim predvsem na področju računalništva ali vodenja projektov.
Osnovno šolo Borcev za severno mejo sem obiskoval v Mariboru in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih, in dosegal vidne uspehe predvsem v matematiki (Vegova priznanja) in kemiji (republiško tekmovanje). Ukvarjal sem se tudi z mnogimi drugimi dejavnostmi - odbojka, rokomet in nogomet pa tudi s šahom. Posebno vidne uspehe sem dosegal pri šahu, in se zmeraj uvrstil na republiška tekmovanja (med prvih osem tekmovalcev), sodeloval pa sem tudi na malem evropskem prvenstvu v šahu v Gradcu.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno šolo Miloša Zidanška v Mariboru (zdajšnja druga gimnazija). Vsa štiri leta srednješolskega izobraževanja sem opravil z odliko, poleg tega pa sem uspešno sodeloval tudi na republiških tekmovanjih iz matematike in logike (uvrstil sem se tudi na fizikalno tekmovanje, vendar se ga zaradi križanja urnikov z drugimi tekmovanji nisem udeležil).

Leta 1991 sem se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, na Oddelek za računalništvo in informatiko. Študij računalništva in informatike mi ni povzročal posebnih preglavic. Končal sem ga v štirih letih (brez absolventskega staža) s povprečno oceno izpitov 9,8. Diplomsko delo iz digitalne obdelave signalov ter z naslovom Določanje objektov in smeri njihovega gibanja iz zaporedja dvodimenzionalnih posnetkov sem naredil pod mentorstvom izr. prof. dr. Damjana Zazule. Kljub tako intenzivnemu študiju sem se lahko ukvarjal še z mnogimi drugimi rečmi: ves čas s športom, preskusil pa sem se tudi v ljubiteljskem gledališču.

Po končanem študiju sem dobil povabilo za nadaljevanje študija na podiplomski stopnji, in to tudi sprejel. Zdaj študiram na magistrskem študiju, program Računalništvo in informatika. V kratkem času tega študija (od novembra 1995), sem opravil že štiri izpite (tri z oceno 10, četrti pa še ni ocenjen).

Po tej večletni izobraževalni poti lahko ponudim kakovostno znanje računalništva, in sicer poznavanje operacijskih sistemov (Unix, MSDOS, Windows ali Widows 95, Linux), znanje in izkušnje iz programiranja (programski jezik C ali C++, poznavanje orodja kot je Motif, nekaj izkušenj pa imam tudi s področja podatkovnih baz: jezik SQL) in seveda z vsestransko uporabo računalnika (administriranje računalniških sistemov idr.). Nekaj prakse imam tudi pri vodenju in načrtovanju projektov. Pri trenutnem raziskovalnem delu se ukvarjam z digitalno obdelavo slik. Znam dva tuja jezika, in sicer angleščino aktivno ter nemščino pasivno.

Čeprav imam obveznosti (do magistrskega študija) do prve polovice leta 1998, sem pripravljen v tem času tudi delno sodelovati s firmami. Pričakujem pa zelo dobro plačilo za svoje znanje, skupino kakovostnih in zelo motiviranih strokovnjakov sodelavcev ter seveda ne enolične, temveč izzivalne projekte. Pripravljen sem se priučiti novih tehnik, orodja in novih načinov dela. Dodatnega študija in spopolnjevanja me ni strah. Zaradi družinskih obveznosti nisem pripravljen delati daleč zunaj Maribora (ali le če mi firma priskrbi stanovanje in vse potrebno).
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96371y.htm