* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Vesna Le{nik

2000 MARIBOR, Ple~nikova 6
Telefon: (062) 33 840
E-mail: vesna.lesnik@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, informatika

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996.
Sem absolventka informatike na Fakulteti za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru.



Izobra`evalno pot sem za~ela `e pred osnovno {olo s te~ajem nem{~ine. Obiskovala sem Osnovno {olo Borisa Kidri~a. Vseh osem let sem kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem tekmovala na {olskih, obmo~nih in republi{kih tekmovanjh v matematiki, fiziki, kemiji in Veseli {oli. Izrabila sem skoraj vse mo`nosti za ob{olsko delovanje, ki so bile na na{i {oli zelo dobro razvite. Tako sem se udele`evala dodatnega pouka matematike, fizike, angle{~ine, kemije in se rekreirala ter tudi tekmovala v {portnoritmi~ni gimnastiki in gimnastiki (orodna telovadba). Osem let sem pela v zboru, ki je v vseh kategorijah (otro{ki, mlaj{i mladinski in mladinski) dosegal na tekmovanjih lepe uspehe. V prvem razredu osnovne {ole sem za~ela hoditi tudi v glasbeno {olo. Tako imam tudi diplomo ni`je glasbene {ole za klavir.

Naslednja postaja mojega {olanja je bila tedanja Srednja naravoslovno-matemati~na {ola Milo{a Zidan{ka v Mariboru (ob koncu {olanja Druga gimnazija Milo{a Zidan{ka). Vse {tiri letnike sem kon~ala s prav dobrim uspehom. Nadaljevala sem tradicijo petja in pet let obiskovala zbor. Z njim sem prepotovala velik del Evrope. Udele`ila sem se republi{kih tekmovanj v logiki. Sodelovala sem tudi pri postavitvi muzikala Fantom v operi. Napisala sem raziskovalno nalogo Turizem in ekologija v Mariboru, in jo uporabila pri zaklju~nem izpitu; opravila sem ga z odli~nim uspehom. Po koncu {olanja sem dobila nagrado za vsestransko delovanje v ob{olskih dejavnostih.

Znanje tujih jezikov sem si spopolnjevala leta 1990 na Dunaju (pettedenski te~aj nem{~ine) in v Lyonu ({tiritedenski te~aj franco{~ine), angle{~ina pa me je spremljala ves ~as {olanja.

Leta 1991 sem se vpisala na fakulteto. Redno sem se vpisovala v vi{je letnike in sem zdaj `e absolventka. Med {tudijem ob~asno poprimem za delo. Tako pomagam kot asistentka pri te~ajih ra~unalni{tva (za~etni te~aj, Windows, Excel, Word, Access), delam na sejmih in ri{em s programom Avtocad.

Moje podro~je zanimanja je zelo {iroko in ob poznavanju ra~unalni{tva vidim mo`nosti in prihodnost svoje zaposlitve na razli~nih podro~jih. Pripravljena sem se {e nadalje izobra`evati in poglabljati znanje na podro~jih, ki bodo povezana z mojo prihodnjo zaposlitvijo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96370y.htm