* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Vesna Lešnik

2000 MARIBOR, Plečnikova 6
Telefon: (062) 33 840
E-mail: vesna.lesnik@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, informatika

Študij bom predvidoma končala decembra 1996.
Sem absolventka informatike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.



Izobraževalno pot sem začela že pred osnovno šolo s tečajem nemščine. Obiskovala sem Osnovno šolo Borisa Kidriča. Vseh osem let sem končala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem tekmovala na šolskih, območnih in republiških tekmovanjh v matematiki, fiziki, kemiji in Veseli šoli. Izrabila sem skoraj vse možnosti za obšolsko delovanje, ki so bile na naši šoli zelo dobro razvite. Tako sem se udeleževala dodatnega pouka matematike, fizike, angleščine, kemije in se rekreirala ter tudi tekmovala v športnoritmični gimnastiki in gimnastiki (orodna telovadba). Osem let sem pela v zboru, ki je v vseh kategorijah (otroški, mlajši mladinski in mladinski) dosegal na tekmovanjih lepe uspehe. V prvem razredu osnovne šole sem začela hoditi tudi v glasbeno šolo. Tako imam tudi diplomo nižje glasbene šole za klavir.

Naslednja postaja mojega šolanja je bila tedanja Srednja naravoslovno-matematična šola Miloša Zidanška v Mariboru (ob koncu šolanja Druga gimnazija Miloša Zidanška). Vse štiri letnike sem končala s prav dobrim uspehom. Nadaljevala sem tradicijo petja in pet let obiskovala zbor. Z njim sem prepotovala velik del Evrope. Udeležila sem se republiških tekmovanj v logiki. Sodelovala sem tudi pri postavitvi muzikala Fantom v operi. Napisala sem raziskovalno nalogo Turizem in ekologija v Mariboru, in jo uporabila pri zaključnem izpitu; opravila sem ga z odličnim uspehom. Po koncu šolanja sem dobila nagrado za vsestransko delovanje v obšolskih dejavnostih.

Znanje tujih jezikov sem si spopolnjevala leta 1990 na Dunaju (pettedenski tečaj nemščine) in v Lyonu (štiritedenski tečaj francoščine), angleščina pa me je spremljala ves čas šolanja.

Leta 1991 sem se vpisala na fakulteto. Redno sem se vpisovala v višje letnike in sem zdaj že absolventka. Med študijem občasno poprimem za delo. Tako pomagam kot asistentka pri tečajih računalništva (začetni tečaj, Windows, Excel, Word, Access), delam na sejmih in rišem s programom Avtocad.

Moje področje zanimanja je zelo široko in ob poznavanju računalništva vidim možnosti in prihodnost svoje zaposlitve na različnih področjih. Pripravljena sem se še nadalje izobraževati in poglabljati znanje na področjih, ki bodo povezana z mojo prihodnjo zaposlitvijo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96370y.htm