* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andrej Kline

2204 MIKLAV@ NA DRAVSKEM POLJU, Dravska pot 5
Telefon: (062) 691 430
E-mail: andrej.kline@uni-mb.si
URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, informatika

[tudij bom predvidoma kon~al marca 1997. Delati si `elim predvsem v razvoju ra~unalni{kih aplikacij pri postavitvi ali prenovi informacijskih sistemov, zagotavljanju kakovosti razvoja programske opreme, gradnji ekspertnih sistemov ter sistemov za podporo odlo~anja, povezovanju lokalnih ra~unalni{kih omre`ij in vklju~evanja v svetovni splet.
Ob opisu svoje izobra`evalne poti se ne bom dolgo ustavljal v ~asu svojih osnovno{olskih in srednje{olskih dni. Povem (napi{em) naj le to, da mi je osnovna {ola dala prva spoznanja o naravoslovnih, dru`benih in tehni~nih vedah, srednja pa omogo~ila poglobitev specifi~nega znanja iz ra~unalni{tva in obenem skrbela za mojo splo{no razgledanost. Sodelovanje na obmo~nih in republi{kih tekmovanjih iz matematike, fizike in angle{kega jezika ter odli~en uspeh v vseh letih {olanja omenjam le zato, ker je bilo povod za dodelitev Zoisove {tipendije.

Za {tudij sem si izbral ra~unalni{tvo in informatiko na tedanji Tehni{ki fakulteti v Mariboru (danes Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko). Tu sem se v {tirih letih {tudija usposobil na podro~jih: razvoja ra~unalni{kih aplikacij pri postavitvi ali prenovi informacijskih sistemov; zagotavljanja kakovosti pri razvoju programske opreme; graditve ekspertnih sistemov in sistemov za podporo odlo~anju; povezovanja lokalnih ra~unalni{kih omre`ij in vklju~evanja v svetovna ra~unalni{ka omre`ja. Sem ~lan svetovne {tudentske organizacije Aiesec, kjer kot tehni~ni sodelavec skrbim za delovanje ra~unalni{ke opreme ter za ra~unalni{ko podporo izpeljevanih projektov. Pri tem sem posredno navezal {tevilna poznanstva po vsem svetu, saj je primarna dejavnost organizacije mednarodna izmenjava {tudentskih praks.

In {e nekaj posebnih informacij za delodajalce: Programiram v programskem jeziku Smalltalk. ^e je kdo zaradi te moje odlo~itve za~uden (ali pa jo podpira), mu predlagam nadbesedilni opis omenjenega programskega orodja na internetu (URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/seminar/smalltalk), ki sem ga izdelal v okviru seminarske naloge, pri tem sta mi pomagala dva {tudenta. ^e izvzamem ra~unalni{ke jezike, aktivno obvladam angle{ki in nem{ki jezik. Zavzemam se za skupinsko, projektno usmerjeno in vodeno delo v podjetju, katerega skrb za sprotno izobra`evanje zaposlenih je enako pomembna kot trenutni poslovni dose`ki in razumljena kot edina pot dolgoro~nega uspeha!

Dosegljiv sem tudi po internetu na URL naslovu:

http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96369y.htm