* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andrej Kline

2204 MIKLAV¦ NA DRAVSKEM POLJU, Dravska pot 5
Telefon: (062) 691 430
E-mail: andrej.kline@uni-mb.si
URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, informatika

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem v razvoju raŸunalniçkih aplikacij pri postavitvi ali prenovi informacijskih sistemov, zagotavljanju kakovosti razvoja programske opreme, gradnji ekspertnih sistemov ter sistemov za podporo odloŸanja, povezovanju lokalnih raŸunalniçkih omre§ij in vkljuŸevanja v svetovni splet.
Ob opisu svoje izobra§evalne poti se ne bom dolgo ustavljal v Ÿasu svojih osnovnoçolskih in srednjeçolskih dni. Povem (napiçem) naj le to, da mi je osnovna çola dala prva spoznanja o naravoslovnih, dru§benih in tehniŸnih vedah, srednja pa omogoŸila poglobitev specifiŸnega znanja iz raŸunalniçtva in obenem skrbela za mojo sploçno razgledanost. Sodelovanje na obmoŸnih in republiçkih tekmovanjih iz matematike, fizike in angleçkega jezika ter odliŸen uspeh v vseh letih çolanja omenjam le zato, ker je bilo povod za dodelitev Zoisove çtipendije.

Za çtudij sem si izbral raŸunalniçtvo in informatiko na tedanji Tehniçki fakulteti v Mariboru (danes Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko). Tu sem se v çtirih letih çtudija usposobil na podroŸjih: razvoja raŸunalniçkih aplikacij pri postavitvi ali prenovi informacijskih sistemov; zagotavljanja kakovosti pri razvoju programske opreme; graditve ekspertnih sistemov in sistemov za podporo odloŸanju; povezovanja lokalnih raŸunalniçkih omre§ij in vkljuŸevanja v svetovna raŸunalniçka omre§ja. Sem Ÿlan svetovne çtudentske organizacije Aiesec, kjer kot tehniŸni sodelavec skrbim za delovanje raŸunalniçke opreme ter za raŸunalniçko podporo izpeljevanih projektov. Pri tem sem posredno navezal çtevilna poznanstva po vsem svetu, saj je primarna dejavnost organizacije mednarodna izmenjava çtudentskih praks.

In çe nekaj posebnih informacij za delodajalce: Programiram v programskem jeziku Smalltalk. ¬e je kdo zaradi te moje odloŸitve zaŸuden (ali pa jo podpira), mu predlagam nadbesedilni opis omenjenega programskega orodja na internetu (URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/seminar/smalltalk), ki sem ga izdelal v okviru seminarske naloge, pri tem sta mi pomagala dva çtudenta. ¬e izvzamem raŸunalniçke jezike, aktivno obvladam angleçki in nemçki jezik. Zavzemam se za skupinsko, projektno usmerjeno in vodeno delo v podjetju, katerega skrb za sprotno izobra§evanje zaposlenih je enako pomembna kot trenutni poslovni dose§ki in razumljena kot edina pot dolgoroŸnega uspeha!

Dosegljiv sem tudi po internetu na URL naslovu:

http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96369y.htm