* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andrej Kline

2204 MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU, Dravska pot 5
Telefon: (062) 691 430
E-mail: andrej.kline@uni-mb.si
URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, informatika

Študij bom predvidoma končal marca 1997. Delati si želim predvsem v razvoju računalniških aplikacij pri postavitvi ali prenovi informacijskih sistemov, zagotavljanju kakovosti razvoja programske opreme, gradnji ekspertnih sistemov ter sistemov za podporo odločanja, povezovanju lokalnih računalniških omrežij in vključevanja v svetovni splet.
Ob opisu svoje izobraževalne poti se ne bom dolgo ustavljal v času svojih osnovnošolskih in srednješolskih dni. Povem (napišem) naj le to, da mi je osnovna šola dala prva spoznanja o naravoslovnih, družbenih in tehničnih vedah, srednja pa omogočila poglobitev specifičnega znanja iz računalništva in obenem skrbela za mojo splošno razgledanost. Sodelovanje na območnih in republiških tekmovanjih iz matematike, fizike in angleškega jezika ter odličen uspeh v vseh letih šolanja omenjam le zato, ker je bilo povod za dodelitev Zoisove štipendije.

Za študij sem si izbral računalništvo in informatiko na tedanji Tehniški fakulteti v Mariboru (danes Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko). Tu sem se v štirih letih študija usposobil na področjih: razvoja računalniških aplikacij pri postavitvi ali prenovi informacijskih sistemov; zagotavljanja kakovosti pri razvoju programske opreme; graditve ekspertnih sistemov in sistemov za podporo odločanju; povezovanja lokalnih računalniških omrežij in vključevanja v svetovna računalniška omrežja. Sem član svetovne študentske organizacije Aiesec, kjer kot tehnični sodelavec skrbim za delovanje računalniške opreme ter za računalniško podporo izpeljevanih projektov. Pri tem sem posredno navezal številna poznanstva po vsem svetu, saj je primarna dejavnost organizacije mednarodna izmenjava študentskih praks.

In še nekaj posebnih informacij za delodajalce: Programiram v programskem jeziku Smalltalk. Če je kdo zaradi te moje odločitve začuden (ali pa jo podpira), mu predlagam nadbesedilni opis omenjenega programskega orodja na internetu (URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/seminar/smalltalk), ki sem ga izdelal v okviru seminarske naloge, pri tem sta mi pomagala dva študenta. Če izvzamem računalniške jezike, aktivno obvladam angleški in nemški jezik. Zavzemam se za skupinsko, projektno usmerjeno in vodeno delo v podjetju, katerega skrb za sprotno izobraževanje zaposlenih je enako pomembna kot trenutni poslovni dosežki in razumljena kot edina pot dolgoročnega uspeha!

Dosegljiv sem tudi po internetu na URL naslovu:

http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96369y.htm