* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Iris Kline

2204 MIKLAV@ NA DRAVSKEM POLJU, Dravska pot 5
Telefon: (062) 691 430
E-mail: andrej.kline@uni-mb.si
URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian/presiris.htm

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju odnosov s tujino (zunanja trgovina), v stikih z ljudmi, na podro~ju turizma.
Osnovna {ola Maksa Durjave v Mariboru mi je omogo~ila prva spoznanja iz naravoslovnih in dru`benih znanosti, pa tudi stike z ljudmi; to mi je zbudilo zanimanje za turizem in izbolj{anje naravnih danosti za {port in oddih. Tako me je izobra`evalna pot vodila v turisti~ni oddelek Srednje {ole za gostinstvo in turizem. Sodelovala sem na obmo~nih in republi{kih tekmovanjih iz maternega jezika ter v mednarodnih delavnicah tujega jezika, poleg tega pa sem spoznavala ve~ino evropskih dr`av, njihove kulture in turisti~ne danosti.

@al v Mariboru nimamo visoko{olskega {tudija turizma, in to je bilo odlo~ilno, da sem vpisala {tudij mednarodne menjave na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Med {tirimi leti {tudija sem pridobila izdatno znanje o ekonomskih, tr`nih, finan~nih in marketin{kih zakonitostih, ki vladajo pri nas in delno tudi v svetu. Ker pa teorija ni vse, in tudi iz svojega zanimanja, sem postala ~lanica mednarodne {tudentske organizacije Aiesec. Kmalu sem postala podpredsednica lokalnega komiteja Maribor in tu skrbim za mednarodno izmenjavo {tudentskih praks. Pri tem sem si pridobila znanje iz organiziranja in vodenja projektov, skupinskega dela, komuniciranja z ljudmi pri nas in po svetu in se udele`ila {tevilnih seminarjev in delovnih sre~anj po Evropi. Stro{ke vseh omenjenih potovanj so mi delno poravnali sponzorji, ki smo jih v organizaciji pritegnili k sodelovanju, delno pa tudi republi{ki zavod za zaposlovanje z dodeljeno Zoisovo {tipendijo med {tudijem.

@elim si delati na podro~ju odnosov s tujino (v zunanji trgovini), predvsem v stiku z ljudmi. Zelo me zanima tudi delo v turizmu. Aktivno obvladam angle{ki in nem{ki jezik, pasivno pa italijanskega. Z u~enjem in prakso pridobljeno znanje `elim sproti spopolnjevati, zato bi se rada zaposlila v podjetju, v katerem skrbijo za sprotno izobra`evanje zaposlenih in so prepri~ani, da je predvsem od tega odvisen uspeh podjetja v prihodnosti.

Dosegljiva sem tudi po internetu na URL naslovu: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian/presiris.htm.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96368y.htm