* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Iris Kline

2204 MIKLAV¦ NA DRAVSKEM POLJU, Dravska pot 5
Telefon: (062) 691 430
E-mail: andrej.kline@uni-mb.si
URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian/presiris.htm

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju odnosov s tujino (zunanja trgovina), v stikih z ljudmi, na podroŸju turizma.
Osnovna çola Maksa Durjave v Mariboru mi je omogoŸila prva spoznanja iz naravoslovnih in dru§benih znanosti, pa tudi stike z ljudmi; to mi je zbudilo zanimanje za turizem in izboljçanje naravnih danosti za çport in oddih. Tako me je izobra§evalna pot vodila v turistiŸni oddelek Srednje çole za gostinstvo in turizem. Sodelovala sem na obmoŸnih in republiçkih tekmovanjih iz maternega jezika ter v mednarodnih delavnicah tujega jezika, poleg tega pa sem spoznavala veŸino evropskih dr§av, njihove kulture in turistiŸne danosti.

¦al v Mariboru nimamo visokoçolskega çtudija turizma, in to je bilo odloŸilno, da sem vpisala çtudij mednarodne menjave na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Med çtirimi leti çtudija sem pridobila izdatno znanje o ekonomskih, tr§nih, finanŸnih in marketinçkih zakonitostih, ki vladajo pri nas in delno tudi v svetu. Ker pa teorija ni vse, in tudi iz svojega zanimanja, sem postala Ÿlanica mednarodne çtudentske organizacije Aiesec. Kmalu sem postala podpredsednica lokalnega komiteja Maribor in tu skrbim za mednarodno izmenjavo çtudentskih praks. Pri tem sem si pridobila znanje iz organiziranja in vodenja projektov, skupinskega dela, komuniciranja z ljudmi pri nas in po svetu in se udele§ila çtevilnih seminarjev in delovnih sreŸanj po Evropi. Stroçke vseh omenjenih potovanj so mi delno poravnali sponzorji, ki smo jih v organizaciji pritegnili k sodelovanju, delno pa tudi republiçki zavod za zaposlovanje z dodeljeno Zoisovo çtipendijo med çtudijem.

¦elim si delati na podroŸju odnosov s tujino (v zunanji trgovini), predvsem v stiku z ljudmi. Zelo me zanima tudi delo v turizmu. Aktivno obvladam angleçki in nemçki jezik, pasivno pa italijanskega. Z uŸenjem in prakso pridobljeno znanje §elim sproti spopolnjevati, zato bi se rada zaposlila v podjetju, v katerem skrbijo za sprotno izobra§evanje zaposlenih in so prepriŸani, da je predvsem od tega odvisen uspeh podjetja v prihodnosti.

Dosegljiva sem tudi po internetu na URL naslovu: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian/presiris.htm.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96368y.htm