* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Iris Kline

2204 MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU, Dravska pot 5
Telefon: (062) 691 430
E-mail: andrej.kline@uni-mb.si
URL naslov: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian/presiris.htm

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju odnosov s tujino (zunanja trgovina), v stikih z ljudmi, na področju turizma.
Osnovna šola Maksa Durjave v Mariboru mi je omogočila prva spoznanja iz naravoslovnih in družbenih znanosti, pa tudi stike z ljudmi; to mi je zbudilo zanimanje za turizem in izboljšanje naravnih danosti za šport in oddih. Tako me je izobraževalna pot vodila v turistični oddelek Srednje šole za gostinstvo in turizem. Sodelovala sem na območnih in republiških tekmovanjih iz maternega jezika ter v mednarodnih delavnicah tujega jezika, poleg tega pa sem spoznavala večino evropskih držav, njihove kulture in turistične danosti.

Žal v Mariboru nimamo visokošolskega študija turizma, in to je bilo odločilno, da sem vpisala študij mednarodne menjave na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Med štirimi leti študija sem pridobila izdatno znanje o ekonomskih, tržnih, finančnih in marketinških zakonitostih, ki vladajo pri nas in delno tudi v svetu. Ker pa teorija ni vse, in tudi iz svojega zanimanja, sem postala članica mednarodne študentske organizacije Aiesec. Kmalu sem postala podpredsednica lokalnega komiteja Maribor in tu skrbim za mednarodno izmenjavo študentskih praks. Pri tem sem si pridobila znanje iz organiziranja in vodenja projektov, skupinskega dela, komuniciranja z ljudmi pri nas in po svetu in se udeležila številnih seminarjev in delovnih srečanj po Evropi. Stroške vseh omenjenih potovanj so mi delno poravnali sponzorji, ki smo jih v organizaciji pritegnili k sodelovanju, delno pa tudi republiški zavod za zaposlovanje z dodeljeno Zoisovo štipendijo med študijem.

Želim si delati na področju odnosov s tujino (v zunanji trgovini), predvsem v stiku z ljudmi. Zelo me zanima tudi delo v turizmu. Aktivno obvladam angleški in nemški jezik, pasivno pa italijanskega. Z učenjem in prakso pridobljeno znanje želim sproti spopolnjevati, zato bi se rada zaposlila v podjetju, v katerem skrbijo za sprotno izobraževanje zaposlenih in so prepričani, da je predvsem od tega odvisen uspeh podjetja v prihodnosti.

Dosegljiva sem tudi po internetu na URL naslovu: http://lisa.uni-mb.si/student/mk-95/klian/presiris.htm.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96368y.htm