* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tja{a Jug

5000 NOVA GORICA, Ulica Gradnikove brigade 29
Telefon: (065) 61 144

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, organska kemija

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem v raziskovalnem laboratoriju na podro~ju kemije.
Osnovno {olo sem obiskovala v Solkanu. V osmem razredu sem prejela zlato Vegovo priznanje ter postala republi{ka prvakinja v kemiji. Zaradi navdu{enja nad kemijo sem se odlo~ila za srednjo naravoslovno {olo.

Tudi v srednji {oli sem uspe{no sodelovala na republi{kih tekmovanjih iz kemije (dosegla sem drugo in peto mesto), z odli~nim uspehom v zadnjem letniku pa sem se ognila zaklju~nemu izpitu.

Brez ve~jih pomislekov sem se leta 1992 vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo smer kemija in kemijska tehnologija. Po kon~anem drugem letniku sem opravljala enomese~no delovno prakso na Katedri za organsko kemijo, pri prof. dr. Ti{lerju oziroma pri njegovem asistentu dr. Kolarju. Delo me je tako navdu{ilo, da sem ga nadaljevala tudi med {olskim letom.

Zdaj kon~ujem ~etrti letnik na smeri organska kemija. Povpre~je mojih ocen vaj in izpitov je 8,9, ostal pa mi je {e en izpit iz tretjega letnika. Za~ela sem tudi `e diplomsko delo, in to bo verjetno moj absolventski sta` zelo skraj{alo.

^eprav sem po zanimanju prava naravoslovka, mi tudi tuji jeziki ne delajo preglavic. Govorim angle{ko, nem{ko in italijansko, rada pa bi se nau~ila {e {pansko in francosko.

Na delo z ra~unalnikom se {ele privajam, obiskovala pa sem te~aj prakti~ne uporabe interneta za raziskovalce.

Ve~ino prostega ~asa namenim {portu, {port pa je tudi povod za mnoga potovanja po svetu.

Po diplomi bi rada {tudij nadaljevala, vendar {e razmi{ljam, ali naj se odlo~im za organsko kemijo ali ekologijo. Pri izbiri podiplomskega {tudija mi je pomembno predvsem to, da bi bilo lahko moje znanje tudi prakti~no uporabno.

Delati si `elim v prijateljskem in ustvarjalnem kolektivu, kjer bi lahko uporabila vse svoje znanje ter si pridobila novo. Ker sem po srcu avanturistka, bi se tudi pri delu z veseljem spoprijela z novimi izzivi.

Upam le, da mi ne bo zmanjkalo motivacije in ne bom opravljala enoli~nega, monotonega in ponavljajo~ege se dela.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96363y.htm