* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tjaça Jug

5000 NOVA GORICA, Ulica Gradnikove brigade 29
Telefon: (065) 61 144

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, organska kemija

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem v raziskovalnem laboratoriju na podroŸju kemije.
Osnovno çolo sem obiskovala v Solkanu. V osmem razredu sem prejela zlato Vegovo priznanje ter postala republiçka prvakinja v kemiji. Zaradi navduçenja nad kemijo sem se odloŸila za srednjo naravoslovno çolo.

Tudi v srednji çoli sem uspeçno sodelovala na republiçkih tekmovanjih iz kemije (dosegla sem drugo in peto mesto), z odliŸnim uspehom v zadnjem letniku pa sem se ognila zakljuŸnemu izpitu.

Brez veŸjih pomislekov sem se leta 1992 vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo smer kemija in kemijska tehnologija. Po konŸanem drugem letniku sem opravljala enomeseŸno delovno prakso na Katedri za organsko kemijo, pri prof. dr. Tiçlerju oziroma pri njegovem asistentu dr. Kolarju. Delo me je tako navduçilo, da sem ga nadaljevala tudi med çolskim letom.

Zdaj konŸujem Ÿetrti letnik na smeri organska kemija. PovpreŸje mojih ocen vaj in izpitov je 8,9, ostal pa mi je çe en izpit iz tretjega letnika. ZaŸela sem tudi §e diplomsko delo, in to bo verjetno moj absolventski sta§ zelo skrajçalo.

¬eprav sem po zanimanju prava naravoslovka, mi tudi tuji jeziki ne delajo preglavic. Govorim angleçko, nemçko in italijansko, rada pa bi se nauŸila çe çpansko in francosko.

Na delo z raŸunalnikom se çele privajam, obiskovala pa sem teŸaj praktiŸne uporabe interneta za raziskovalce.

VeŸino prostega Ÿasa namenim çportu, çport pa je tudi povod za mnoga potovanja po svetu.

Po diplomi bi rada çtudij nadaljevala, vendar çe razmiçljam, ali naj se odloŸim za organsko kemijo ali ekologijo. Pri izbiri podiplomskega çtudija mi je pomembno predvsem to, da bi bilo lahko moje znanje tudi praktiŸno uporabno.

Delati si §elim v prijateljskem in ustvarjalnem kolektivu, kjer bi lahko uporabila vse svoje znanje ter si pridobila novo. Ker sem po srcu avanturistka, bi se tudi pri delu z veseljem spoprijela z novimi izzivi.

Upam le, da mi ne bo zmanjkalo motivacije in ne bom opravljala enoliŸnega, monotonega in ponavljajoŸege se dela.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96363y.htm