* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tjaša Jug

5000 NOVA GORICA, Ulica Gradnikove brigade 29
Telefon: (065) 61 144

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, organska kemija

Študij bom predvidoma končala decembra 1996. Delati si želim predvsem v raziskovalnem laboratoriju na področju kemije.
Osnovno šolo sem obiskovala v Solkanu. V osmem razredu sem prejela zlato Vegovo priznanje ter postala republiška prvakinja v kemiji. Zaradi navdušenja nad kemijo sem se odločila za srednjo naravoslovno šolo.

Tudi v srednji šoli sem uspešno sodelovala na republiških tekmovanjih iz kemije (dosegla sem drugo in peto mesto), z odličnim uspehom v zadnjem letniku pa sem se ognila zaključnemu izpitu.

Brez večjih pomislekov sem se leta 1992 vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo smer kemija in kemijska tehnologija. Po končanem drugem letniku sem opravljala enomesečno delovno prakso na Katedri za organsko kemijo, pri prof. dr. Tišlerju oziroma pri njegovem asistentu dr. Kolarju. Delo me je tako navdušilo, da sem ga nadaljevala tudi med šolskim letom.

Zdaj končujem četrti letnik na smeri organska kemija. Povprečje mojih ocen vaj in izpitov je 8,9, ostal pa mi je še en izpit iz tretjega letnika. Začela sem tudi že diplomsko delo, in to bo verjetno moj absolventski staž zelo skrajšalo.

Čeprav sem po zanimanju prava naravoslovka, mi tudi tuji jeziki ne delajo preglavic. Govorim angleško, nemško in italijansko, rada pa bi se naučila še špansko in francosko.

Na delo z računalnikom se šele privajam, obiskovala pa sem tečaj praktične uporabe interneta za raziskovalce.

Večino prostega časa namenim športu, šport pa je tudi povod za mnoga potovanja po svetu.

Po diplomi bi rada študij nadaljevala, vendar še razmišljam, ali naj se odločim za organsko kemijo ali ekologijo. Pri izbiri podiplomskega študija mi je pomembno predvsem to, da bi bilo lahko moje znanje tudi praktično uporabno.

Delati si želim v prijateljskem in ustvarjalnem kolektivu, kjer bi lahko uporabila vse svoje znanje ter si pridobila novo. Ker sem po srcu avanturistka, bi se tudi pri delu z veseljem spoprijela z novimi izzivi.

Upam le, da mi ne bo zmanjkalo motivacije in ne bom opravljala enoličnega, monotonega in ponavljajočege se dela.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96363y.htm