* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Helena Skok

5212 DOBROVO V BRDIH, Vipolže 61
Telefon: (065) 42 071

Pedagoška fakulteta v Ljubljani, matematika-tehnika

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem v šolstvu, z ljudmi.
Osnovno šolo sem končala na Dobrovem z odličnim uspehom in nadaljevala šolanje na Naravoslovno-matematični srednji šoli v Novi Gorici. Srednjo šolo sem l. 1992 končala z odličnim uspehom ter se vpisala na Pedagoško fakulteto v Ljubljani, na smer matematika-tehnika. Trenutno se specializiram iz matematike za poučevanje na vseh srednjih šolah.

Počitnice preživljam precej delavno, tako da imam kar nekaj izkušenj. Tri poletja sem delala kot pomočnica v kuhinji v Avstriji in tam spopolnjevala jezikovno znanje, prakso v srednji šoli sem opravljala na tedanji enoti Ljubljanske banke v Novi Gorici (administrativna dela), poučevala otroke v vrtcu v Ljubljani, inštruirala (to delam tudi zdaj), opravljala lažja administrativna dela in vnos podatkov na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ter poučevala matematiko na Srednji gradbeni in ekonomski šoli v Ljubljani.

Pasivno obvladam angleški in nemški jezik ter aktivno italijanskega.

Poznam osnove dela v okoljih Windows in DOS (Word for Windows, Excel). Med študijem sem obiskovala tudi tečaj strojepisja in se tako naučila "slepega tipkanja".

V prihodnosti si želim pridobiti tudi znanje iz ekonomije, zato bom po diplomi redno ali ob delu, odvisno od možnosti, vpisala podiplomski program na Ekonomski fakuteti, ki traja dve leti (za smer se bom odločila kasneje). Upam, da bom s takšno izobrazbo imela več možnosti pri izbiri zaposlitve. Delati želim z ljudmi ter se še izobraževati in usposabljati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96362y.htm