* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Katja Sever

5270 AJDOV[^INA, Vilharjeva 53
Telefon: (065) 61 525

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - nem{ki jezik, B - angle{ki jezik

Delati si `elim predvsem na podro~ju pou~evanja (te~aji ipd.) in prevajanja.
Osnovno {olo sem obiskovala v Ajdov{~ini in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Kon~ala sem tudi ni`jo glasbeno {olo iz klavirja. [olanje sem nadaljevala na gimnaziji v Ajdov{~ini, na tedanji naravoslovno-matemati~ni smeri. Vsa {tiri leta sem bila odli~njakinja. Pri odlo~anju za {tudij sem izbirala med medicino, psihologijo in tujimi jeziki. Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, na Oddelek za germanistiko (A-nem{~ina, B-angle{~ina). Ob koncu srednje {ole sem po~itnice izrabila za jezikovno spopolnjevanje v Veliki Britaniji, delala sem kot varuhinja otrok (au-pair). Na univerzi sem redno nadaljevala {tudij v vi{ji letnik. Po drugem letniku sem se vpisala na pedago{ko smer obeh jezikov, da bom po kon~anem {tudiju lahko poleg prevajanja tudi pou~evala. Med {tudijem sem vsako poletje za mesec odpotovala v Nem~ijo. Lani so mi na podlagi visokega povpre~ja ocen izpitov in priporo~il profesorjev podelili {tipendijo za enomese~no spopolnjevanje znanja nem{kega jezika in kulture v Tübingenu. Letos nameravam znova pre`iveti mesec dni v Veliki Britaniji, da si bom poiskala literaturo za diplomsko delo.

Imam `e precej izku{enj v pou~evanju otrok in odraslih. Najraje pou~ujem na te~ajih za odrasle. Prevedla sem `e `e precej besdil z razli~nih podro~ij (zgodovina, vinarstvo, pedagogika). V dneh ob koncu tedna in{truiram osnovno{olce in srednje{olce.

Med moje ob{tudijske dejavnosti sodita petje v zboru in solopetje (letos kon~ujem {esto leto solopetja pri g. Rajku Koritniku v ajdovski glasbeni {oli), dopisovanje, u~enje {pan{~ine, {portne dejavnosti in dru`enje s prijatelji v misijonski skupini.

Po kon~anem {tudiju bi rada delala v spodbudnem okolju, ki bi mi ob privajanju na novo delo pomagalo in omogo~ilo uporabo znanja in razvijanje zmo`nosti. Rada imam razgibano, raznoliko delo v okolju, kjer je delo vseh enako cenjeno in kjer je vsem sodelavcem veliko do dobrih medosebnih odnosov. Za delovno u~inkovitost zaposlenih se mi zdi pomembno tudi upo{tevanje njihovega osebnega in dru`inskega `ivljenja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96360y.htm