* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Katja Sever

5270 AJDOVæ¬INA, Vilharjeva 53
Telefon: (065) 61 525

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - nemçki jezik, B - angleçki jezik

Delati si §elim predvsem na podroŸju pouŸevanja (teŸaji ipd.) in prevajanja.
Osnovno çolo sem obiskovala v AjdovçŸini in jo konŸala z odliŸnim uspehom. KonŸala sem tudi ni§jo glasbeno çolo iz klavirja. æolanje sem nadaljevala na gimnaziji v AjdovçŸini, na tedanji naravoslovno-matematiŸni smeri. Vsa çtiri leta sem bila odliŸnjakinja. Pri odloŸanju za çtudij sem izbirala med medicino, psihologijo in tujimi jeziki. Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, na Oddelek za germanistiko (A-nemçŸina, B-angleçŸina). Ob koncu srednje çole sem poŸitnice izrabila za jezikovno spopolnjevanje v Veliki Britaniji, delala sem kot varuhinja otrok (au-pair). Na univerzi sem redno nadaljevala çtudij v viçji letnik. Po drugem letniku sem se vpisala na pedagoçko smer obeh jezikov, da bom po konŸanem çtudiju lahko poleg prevajanja tudi pouŸevala. Med çtudijem sem vsako poletje za mesec odpotovala v NemŸijo. Lani so mi na podlagi visokega povpreŸja ocen izpitov in priporoŸil profesorjev podelili çtipendijo za enomeseŸno spopolnjevanje znanja nemçkega jezika in kulture v Tübingenu. Letos nameravam znova pre§iveti mesec dni v Veliki Britaniji, da si bom poiskala literaturo za diplomsko delo.

Imam §e precej izkuçenj v pouŸevanju otrok in odraslih. Najraje pouŸujem na teŸajih za odrasle. Prevedla sem §e §e precej besdil z razliŸnih podroŸij (zgodovina, vinarstvo, pedagogika). V dneh ob koncu tedna inçtruiram osnovnoçolce in srednjeçolce.

Med moje obçtudijske dejavnosti sodita petje v zboru in solopetje (letos konŸujem çesto leto solopetja pri g. Rajku Koritniku v ajdovski glasbeni çoli), dopisovanje, uŸenje çpançŸine, çportne dejavnosti in dru§enje s prijatelji v misijonski skupini.

Po konŸanem çtudiju bi rada delala v spodbudnem okolju, ki bi mi ob privajanju na novo delo pomagalo in omogoŸilo uporabo znanja in razvijanje zmo§nosti. Rada imam razgibano, raznoliko delo v okolju, kjer je delo vseh enako cenjeno in kjer je vsem sodelavcem veliko do dobrih medosebnih odnosov. Za delovno uŸinkovitost zaposlenih se mi zdi pomembno tudi upoçtevanje njihovega osebnega in dru§inskega §ivljenja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96360y.htm