* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Katja Sever

5270 AJDOVŠČINA, Vilharjeva 53
Telefon: (065) 61 525

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - nemški jezik, B - angleški jezik

Delati si želim predvsem na področju poučevanja (tečaji ipd.) in prevajanja.
Osnovno šolo sem obiskovala v Ajdovščini in jo končala z odličnim uspehom. Končala sem tudi nižjo glasbeno šolo iz klavirja. Šolanje sem nadaljevala na gimnaziji v Ajdovščini, na tedanji naravoslovno-matematični smeri. Vsa štiri leta sem bila odličnjakinja. Pri odločanju za študij sem izbirala med medicino, psihologijo in tujimi jeziki. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Filozofsko fakulteto v Ljubljani, na Oddelek za germanistiko (A-nemščina, B-angleščina). Ob koncu srednje šole sem počitnice izrabila za jezikovno spopolnjevanje v Veliki Britaniji, delala sem kot varuhinja otrok (au-pair). Na univerzi sem redno nadaljevala študij v višji letnik. Po drugem letniku sem se vpisala na pedagoško smer obeh jezikov, da bom po končanem študiju lahko poleg prevajanja tudi poučevala. Med študijem sem vsako poletje za mesec odpotovala v Nemčijo. Lani so mi na podlagi visokega povprečja ocen izpitov in priporočil profesorjev podelili štipendijo za enomesečno spopolnjevanje znanja nemškega jezika in kulture v Tübingenu. Letos nameravam znova preživeti mesec dni v Veliki Britaniji, da si bom poiskala literaturo za diplomsko delo.

Imam že precej izkušenj v poučevanju otrok in odraslih. Najraje poučujem na tečajih za odrasle. Prevedla sem že že precej besdil z različnih področij (zgodovina, vinarstvo, pedagogika). V dneh ob koncu tedna inštruiram osnovnošolce in srednješolce.

Med moje obštudijske dejavnosti sodita petje v zboru in solopetje (letos končujem šesto leto solopetja pri g. Rajku Koritniku v ajdovski glasbeni šoli), dopisovanje, učenje španščine, športne dejavnosti in druženje s prijatelji v misijonski skupini.

Po končanem študiju bi rada delala v spodbudnem okolju, ki bi mi ob privajanju na novo delo pomagalo in omogočilo uporabo znanja in razvijanje zmožnosti. Rada imam razgibano, raznoliko delo v okolju, kjer je delo vseh enako cenjeno in kjer je vsem sodelavcem veliko do dobrih medosebnih odnosov. Za delovno učinkovitost zaposlenih se mi zdi pomembno tudi upoštevanje njihovega osebnega in družinskega življenja.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96360y.htm