* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tatjana Marvin

5000 NOVA GORICA, Stara gora 3
Telefon: (065) 22 921
E-mail: tatjana.marvin@uni-lj.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, angle{~ina samostojno, vzporedno {e splo{no jezikoslovje

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem teoreti~no (semantika), prakti~no (prevajanje).
Obiskovala sem Osnovno {olo Milojke [trukelj v Novi Gorici, potem pa kon~ala program Naravoslovno-matemati~na dejavnost na tedanjem Naravoslovnem srednje{olskem centru v Novi Gorici. Trenutno sem vpisana v ~etrti letnik samostojne smeri angle{~ina, vzporedno pa {tudiram {e splo{no jezikoslovje - zdaj sem v drugem letniku. Povpre~je ocen je nad 9.

[tudiram angle{~ino, nem{~ina je bila {tiri leta moj drugi tuji jezik v srednji {oli, italijan{~ino razumem in govorim, v osnovni {oli sem tri leta obiskovala fakultativni pouk franco{~ine, na fakulteti pa pol leta te~aj litov{~ine.

@e ve~ kot leto dni po {tudentskem servisu delam za podjetje Lingo, d.o.o.; pou~ujem poslovno angle{~ino in prevajam v sloven{~ino ali angle{~ino besedila iz ban~ni{tva in tr`enja. Tam se tudi neformalno izobra`ujem, in sicer tako, da ob prakti~nih zgledih v obliki tedenskih seminarjev pridobivam besedi{~e in znanje z omenjenih podro~ij.

Sodelujem pri debatnem kro`ku Blabla, ki smo ga ustanovili {tudentje splo{nega jezikoslovja. Pripravljam predavanja in razprave iz pomenoslovja ter nameravam sodelovati pri izdaji na{ega ~asnika.

Rada bi vpisala podiplomski {tudij iz prevajanja na filozofski fakulteti ali pa iz splo{nega jezikoslovja v tujini, saj tega pri nas {e ni. Podro~je jezika, ki me najbolj zanima in bo tudi tema moje diplomske naloge, je pomenoslovje v povezavi s teorijo prevajanja.

Moj cilj je slu`ba, v kateri bi bila posebna pozornost namenjena ustvarjalnemu in samostojnemu delu, vendar tak{na, ki me ne bo ovirala pri nadaljnjem {tudiju, temve~ se bo z njim povezovala in dopolnjevala. Ena od mo`nosti je gotovo prevajanje, saj je le-to bogat vir iz prakse pridobljenih podatkov, ki jih za svoje teoreti~ne izsledke uporabljajo razli~ne teorije pomena.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96358y.htm