* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tatjana Marvin

5000 NOVA GORICA, Stara gora 3
Telefon: (065) 22 921
E-mail: tatjana.marvin@uni-lj.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, angleçŸina samostojno, vzporedno çe sploçno jezikoslovje

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem teoretiŸno (semantika), praktiŸno (prevajanje).
Obiskovala sem Osnovno çolo Milojke ætrukelj v Novi Gorici, potem pa konŸala program Naravoslovno-matematiŸna dejavnost na tedanjem Naravoslovnem srednjeçolskem centru v Novi Gorici. Trenutno sem vpisana v Ÿetrti letnik samostojne smeri angleçŸina, vzporedno pa çtudiram çe sploçno jezikoslovje - zdaj sem v drugem letniku. PovpreŸje ocen je nad 9.

ætudiram angleçŸino, nemçŸina je bila çtiri leta moj drugi tuji jezik v srednji çoli, italijançŸino razumem in govorim, v osnovni çoli sem tri leta obiskovala fakultativni pouk francoçŸine, na fakulteti pa pol leta teŸaj litovçŸine.

¦e veŸ kot leto dni po çtudentskem servisu delam za podjetje Lingo, d.o.o.; pouŸujem poslovno angleçŸino in prevajam v slovençŸino ali angleçŸino besedila iz banŸniçtva in tr§enja. Tam se tudi neformalno izobra§ujem, in sicer tako, da ob praktiŸnih zgledih v obliki tedenskih seminarjev pridobivam besediçŸe in znanje z omenjenih podroŸij.

Sodelujem pri debatnem kro§ku Blabla, ki smo ga ustanovili çtudentje sploçnega jezikoslovja. Pripravljam predavanja in razprave iz pomenoslovja ter nameravam sodelovati pri izdaji naçega Ÿasnika.

Rada bi vpisala podiplomski çtudij iz prevajanja na filozofski fakulteti ali pa iz sploçnega jezikoslovja v tujini, saj tega pri nas çe ni. PodroŸje jezika, ki me najbolj zanima in bo tudi tema moje diplomske naloge, je pomenoslovje v povezavi s teorijo prevajanja.

Moj cilj je slu§ba, v kateri bi bila posebna pozornost namenjena ustvarjalnemu in samostojnemu delu, vendar takçna, ki me ne bo ovirala pri nadaljnjem çtudiju, temveŸ se bo z njim povezovala in dopolnjevala. Ena od mo§nosti je gotovo prevajanje, saj je le-to bogat vir iz prakse pridobljenih podatkov, ki jih za svoje teoretiŸne izsledke uporabljajo razliŸne teorije pomena.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96358y.htm