* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tatjana Marvin

5000 NOVA GORICA, Stara gora 3
Telefon: (065) 22 921
E-mail: tatjana.marvin@uni-lj.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, angleščina samostojno, vzporedno še splošno jezikoslovje

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem teoretično (semantika), praktično (prevajanje).
Obiskovala sem Osnovno šolo Milojke Štrukelj v Novi Gorici, potem pa končala program Naravoslovno-matematična dejavnost na tedanjem Naravoslovnem srednješolskem centru v Novi Gorici. Trenutno sem vpisana v četrti letnik samostojne smeri angleščina, vzporedno pa študiram še splošno jezikoslovje - zdaj sem v drugem letniku. Povprečje ocen je nad 9.

Študiram angleščino, nemščina je bila štiri leta moj drugi tuji jezik v srednji šoli, italijanščino razumem in govorim, v osnovni šoli sem tri leta obiskovala fakultativni pouk francoščine, na fakulteti pa pol leta tečaj litovščine.

Že več kot leto dni po študentskem servisu delam za podjetje Lingo, d.o.o.; poučujem poslovno angleščino in prevajam v slovenščino ali angleščino besedila iz bančništva in trženja. Tam se tudi neformalno izobražujem, in sicer tako, da ob praktičnih zgledih v obliki tedenskih seminarjev pridobivam besedišče in znanje z omenjenih področij.

Sodelujem pri debatnem krožku Blabla, ki smo ga ustanovili študentje splošnega jezikoslovja. Pripravljam predavanja in razprave iz pomenoslovja ter nameravam sodelovati pri izdaji našega časnika.

Rada bi vpisala podiplomski študij iz prevajanja na filozofski fakulteti ali pa iz splošnega jezikoslovja v tujini, saj tega pri nas še ni. Področje jezika, ki me najbolj zanima in bo tudi tema moje diplomske naloge, je pomenoslovje v povezavi s teorijo prevajanja.

Moj cilj je služba, v kateri bi bila posebna pozornost namenjena ustvarjalnemu in samostojnemu delu, vendar takšna, ki me ne bo ovirala pri nadaljnjem študiju, temveč se bo z njim povezovala in dopolnjevala. Ena od možnosti je gotovo prevajanje, saj je le-to bogat vir iz prakse pridobljenih podatkov, ki jih za svoje teoretične izsledke uporabljajo različne teorije pomena.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96358y.htm