* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Damijan Vodopivec

5293 VOL^JA DRAGA, Vol~ja Draga 49a
Telefon: (065) 553 342
E-mail: damijan.vodopivec@snet.fri.uni-lj.s

Fakulteta za ra~unalni{tvo in informatiko v Ljubljani, programska oprema

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem v razvoju programske opreme, podatkovnih baz, mre`.
Doma sem iz Vol~je Drage, osnovno {olo sem obiskoval v Ren~ah. Med {olanjem sem se veliko ukvarjal z ra~unalni{tvom; dvakrat sodeloval na republi{kem tekmovanju iz ra~unalni{tva za osnovno{olce, in sem se uvrstil med prvih deset. Udele`eval sem se tudi tekmovanj iz matematike, fizike in kemije. Prejel sem bronasto, srebrno in zlato Vegovo priznanje, na republi{kem tekmovanju iz fizike pa sva se z Uro{em ^otarjem uvrstila na sedmo mesto.

Po osnovni {oli sem se vpisal na naravoslovno-matemati~no srednjo {olo v Novi Gorici. Udele`eval sem se tekmovanj iz matematike, kemije in fizike, v tretjem letniku sem se na republi{kem tekmovanju iz fizike uvrstil na peto mesto. Vse letnike srednje {ole sem kon~al s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit pa z odli~nim.

Po srednji {oli sem se odlo~il za {tudij ra~unalni{tva na tedanji fakulteti za elektrotehniko in ra~unalni{tvo, smer programska oprema. [tudijske obveznosti sem v prvih treh letnikih opravljal redno, zato sem v vseh treh letnikih prejel posebno pohvalo za zgledno opravljanje {tudijskih obveznosti. Med {tudijem sem se seznanil z delovnimi postajami in operacijskim sistemom Unix in internetom. Delal sem tudi v Turbo Visionu in v zadnjem ~asu tudi v Delphi. V okviru {tudentskega raziskovalnega programa sem letos sodeloval pri projektu Colos, ukvarjal sem se s simulacijo fizikalnih poskusov na ra~unalniku.

[tudij nameravam kon~ati do konca tega leta, nato me ~aka {e slu`enje voja{~ine. Rad bi opravljal predvsem zanimivo in dinami~no delo pri razvoju ra~unalni{ke programske opreme. Zanimajo me aplikacije na podro~ju matematike, {e posebno fizike, ter uporaba ra~unalnika v izobra`evalne namene. Zavedam se, da je nenehno strokovno spopolnjevanje na na{em podro~ju za uspeh nujno, zato sem na to tudi pripravljen.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96355y.htm