* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Damijan Vodopivec

5293 VOL¬JA DRAGA, VolŸja Draga 49a
Telefon: (065) 553 342
E-mail: damijan.vodopivec@snet.fri.uni-lj.s

Fakulteta za raŸunalniçtvo in informatiko v Ljubljani, programska oprema

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem v razvoju programske opreme, podatkovnih baz, mre§.
Doma sem iz VolŸje Drage, osnovno çolo sem obiskoval v RenŸah. Med çolanjem sem se veliko ukvarjal z raŸunalniçtvom; dvakrat sodeloval na republiçkem tekmovanju iz raŸunalniçtva za osnovnoçolce, in sem se uvrstil med prvih deset. Udele§eval sem se tudi tekmovanj iz matematike, fizike in kemije. Prejel sem bronasto, srebrno in zlato Vegovo priznanje, na republiçkem tekmovanju iz fizike pa sva se z Uroçem ¬otarjem uvrstila na sedmo mesto.

Po osnovni çoli sem se vpisal na naravoslovno-matematiŸno srednjo çolo v Novi Gorici. Udele§eval sem se tekmovanj iz matematike, kemije in fizike, v tretjem letniku sem se na republiçkem tekmovanju iz fizike uvrstil na peto mesto. Vse letnike srednje çole sem konŸal s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit pa z odliŸnim.

Po srednji çoli sem se odloŸil za çtudij raŸunalniçtva na tedanji fakulteti za elektrotehniko in raŸunalniçtvo, smer programska oprema. ætudijske obveznosti sem v prvih treh letnikih opravljal redno, zato sem v vseh treh letnikih prejel posebno pohvalo za zgledno opravljanje çtudijskih obveznosti. Med çtudijem sem se seznanil z delovnimi postajami in operacijskim sistemom Unix in internetom. Delal sem tudi v Turbo Visionu in v zadnjem Ÿasu tudi v Delphi. V okviru çtudentskega raziskovalnega programa sem letos sodeloval pri projektu Colos, ukvarjal sem se s simulacijo fizikalnih poskusov na raŸunalniku.

ætudij nameravam konŸati do konca tega leta, nato me Ÿaka çe slu§enje vojaçŸine. Rad bi opravljal predvsem zanimivo in dinamiŸno delo pri razvoju raŸunalniçke programske opreme. Zanimajo me aplikacije na podroŸju matematike, çe posebno fizike, ter uporaba raŸunalnika v izobra§evalne namene. Zavedam se, da je nenehno strokovno spopolnjevanje na naçem podroŸju za uspeh nujno, zato sem na to tudi pripravljen.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96355y.htm