* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Damijan Vodopivec

5293 VOLČJA DRAGA, Volčja Draga 49a
Telefon: (065) 553 342
E-mail: damijan.vodopivec@snet.fri.uni-lj.s

Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani, programska oprema

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem v razvoju programske opreme, podatkovnih baz, mrež.
Doma sem iz Volčje Drage, osnovno šolo sem obiskoval v Renčah. Med šolanjem sem se veliko ukvarjal z računalništvom; dvakrat sodeloval na republiškem tekmovanju iz računalništva za osnovnošolce, in sem se uvrstil med prvih deset. Udeleževal sem se tudi tekmovanj iz matematike, fizike in kemije. Prejel sem bronasto, srebrno in zlato Vegovo priznanje, na republiškem tekmovanju iz fizike pa sva se z Urošem Čotarjem uvrstila na sedmo mesto.

Po osnovni šoli sem se vpisal na naravoslovno-matematično srednjo šolo v Novi Gorici. Udeleževal sem se tekmovanj iz matematike, kemije in fizike, v tretjem letniku sem se na republiškem tekmovanju iz fizike uvrstil na peto mesto. Vse letnike srednje šole sem končal s prav dobrim uspehom, zaključni izpit pa z odličnim.

Po srednji šoli sem se odločil za študij računalništva na tedanji fakulteti za elektrotehniko in računalništvo, smer programska oprema. Študijske obveznosti sem v prvih treh letnikih opravljal redno, zato sem v vseh treh letnikih prejel posebno pohvalo za zgledno opravljanje študijskih obveznosti. Med študijem sem se seznanil z delovnimi postajami in operacijskim sistemom Unix in internetom. Delal sem tudi v Turbo Visionu in v zadnjem času tudi v Delphi. V okviru študentskega raziskovalnega programa sem letos sodeloval pri projektu Colos, ukvarjal sem se s simulacijo fizikalnih poskusov na računalniku.

Študij nameravam končati do konca tega leta, nato me čaka še služenje vojaščine. Rad bi opravljal predvsem zanimivo in dinamično delo pri razvoju računalniške programske opreme. Zanimajo me aplikacije na področju matematike, še posebno fizike, ter uporaba računalnika v izobraževalne namene. Zavedam se, da je nenehno strokovno spopolnjevanje na našem področju za uspeh nujno, zato sem na to tudi pripravljen.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96355y.htm