* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Matja` Mihelj

5295 BRANIK, Branik 103
Telefon: (065) 57 283

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-avtomatika

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju avtomatizacije (robotika, biorobotika, proizvodni sistemi).
Osnovno {olo sem obiskoval v [empetru pri Novi Gorici. Vsako leto sem imel odli~en uspeh. V vi{jih razredih sem obiskoval dodatni pouk matematike in kemije. Udele`eval sem se tekmovanj za Vegovo priznanje (in prejel bronasto Vegovo priznanje), ve~krat sem nastopal tudi na ob~inskih {ahovskih tekmovanjih.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na srednjo {olo v Novi Gorici, na tedanjo naravoslovno-matemati~no smer. Srednjo {olo sem kon~al z odli~nim uspehom. V ~etrtem letniku sem se udele`il republi{kega tekmovanja iz fizike (in prejel priznanje za dose`en uspeh).

Po kon~ani srednji {oli sem se odlo~il za {tudij na fakulteti. Razmi{ljal sem sem o {tudiju elektrotehnike ali ra~unalni{tva. Odlo~il sem se za {tudij elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko in ra~unalni{tvo v Ljubljani. Vse obveznosti na fakulteti sem redno opravljal. Povpre~je mojih ocen iz izpitov in vaj za prva tri {tudijska leta zna{a devet. V tretjem letniku sem prejel priznanje za uspeh pri opravljanju {tudijskih obveznosti.

@e od vi{jih razredov osnovne {ole se samostojno izobra`ujem v ra~unalni{tvu. Moje znanje obsega poznavanje okolij DOS in Windows ter osnov Unixa, programskih jezikov Pascal ter C in programov za numeri~no in analiti~no matematiko (Matlab in Mathematica).

Aktivno obvladam angle{ki jezik, pogovorno pa nem{kega in italijanskega. V tretjem letniku {tudija sem obiskoval tudi kraj{i te~aj iz japonskega jezika. Znanje tujih jezikov sem spopolnjeval na potovanjih po Nem~iji, Avstriji in Italiji. V prihodnosti na~rtujem spopolnjevanje znanja angle{kega in nem{kega jezika.

Doslej {e nisem bil v rednem delovnem razmerju. Najve~ delovnih izku{enj imam iz pou~evanja. Na fakulteti sem bil zaposlen kot demonstrator v laboratoriju za analogne merilne sisteme, ve~krat sem `e in{truiral.

Na podlagi sodelovanja med Fakulteto za elektrotehniko in podjetjem Iskratel iz Kranja sem sodeloval pri razvoju merilnega sistema za ugotavljanje elektromagnetne kompatibilnosti telefonskih central.

V prihodnosti si `elim spopolnjevati znanje na elektrotehnike (podiplomski {tudij), hkrati pa poglobiti znanje ekonomije.

Zaposlil bi se rad v dinami~nem in ustvarjalnem podjetju, kjer bi lahko uporabil pridobljeno znanje in ga dodatno spopolnil.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96353y.htm