* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Matja§ Mihelj

5295 BRANIK, Branik 103
Telefon: (065) 57 283

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-avtomatika

ætudij bom predvidoma konŸal decembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju avtomatizacije (robotika, biorobotika, proizvodni sistemi).
Osnovno çolo sem obiskoval v æempetru pri Novi Gorici. Vsako leto sem imel odliŸen uspeh. V viçjih razredih sem obiskoval dodatni pouk matematike in kemije. Udele§eval sem se tekmovanj za Vegovo priznanje (in prejel bronasto Vegovo priznanje), veŸkrat sem nastopal tudi na obŸinskih çahovskih tekmovanjih.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na srednjo çolo v Novi Gorici, na tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. Srednjo çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom. V Ÿetrtem letniku sem se udele§il republiçkega tekmovanja iz fizike (in prejel priznanje za dose§en uspeh).

Po konŸani srednji çoli sem se odloŸil za çtudij na fakulteti. Razmiçljal sem sem o çtudiju elektrotehnike ali raŸunalniçtva. OdloŸil sem se za çtudij elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko in raŸunalniçtvo v Ljubljani. Vse obveznosti na fakulteti sem redno opravljal. PovpreŸje mojih ocen iz izpitov in vaj za prva tri çtudijska leta znaça devet. V tretjem letniku sem prejel priznanje za uspeh pri opravljanju çtudijskih obveznosti.

¦e od viçjih razredov osnovne çole se samostojno izobra§ujem v raŸunalniçtvu. Moje znanje obsega poznavanje okolij DOS in Windows ter osnov Unixa, programskih jezikov Pascal ter C in programov za numeriŸno in analitiŸno matematiko (Matlab in Mathematica).

Aktivno obvladam angleçki jezik, pogovorno pa nemçkega in italijanskega. V tretjem letniku çtudija sem obiskoval tudi krajçi teŸaj iz japonskega jezika. Znanje tujih jezikov sem spopolnjeval na potovanjih po NemŸiji, Avstriji in Italiji. V prihodnosti naŸrtujem spopolnjevanje znanja angleçkega in nemçkega jezika.

Doslej çe nisem bil v rednem delovnem razmerju. NajveŸ delovnih izkuçenj imam iz pouŸevanja. Na fakulteti sem bil zaposlen kot demonstrator v laboratoriju za analogne merilne sisteme, veŸkrat sem §e inçtruiral.

Na podlagi sodelovanja med Fakulteto za elektrotehniko in podjetjem Iskratel iz Kranja sem sodeloval pri razvoju merilnega sistema za ugotavljanje elektromagnetne kompatibilnosti telefonskih central.

V prihodnosti si §elim spopolnjevati znanje na elektrotehnike (podiplomski çtudij), hkrati pa poglobiti znanje ekonomije.

Zaposlil bi se rad v dinamiŸnem in ustvarjalnem podjetju, kjer bi lahko uporabil pridobljeno znanje in ga dodatno spopolnil.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96353y.htm