* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Matjaž Mihelj

5295 BRANIK, Branik 103
Telefon: (065) 57 283

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-avtomatika

Študij bom predvidoma končal decembra 1996. Delati si želim predvsem na področju avtomatizacije (robotika, biorobotika, proizvodni sistemi).
Osnovno šolo sem obiskoval v Šempetru pri Novi Gorici. Vsako leto sem imel odličen uspeh. V višjih razredih sem obiskoval dodatni pouk matematike in kemije. Udeleževal sem se tekmovanj za Vegovo priznanje (in prejel bronasto Vegovo priznanje), večkrat sem nastopal tudi na občinskih šahovskih tekmovanjih.

Po končani osnovni šoli sem se vpisal na srednjo šolo v Novi Gorici, na tedanjo naravoslovno-matematično smer. Srednjo šolo sem končal z odličnim uspehom. V četrtem letniku sem se udeležil republiškega tekmovanja iz fizike (in prejel priznanje za dosežen uspeh).

Po končani srednji šoli sem se odločil za študij na fakulteti. Razmišljal sem sem o študiju elektrotehnike ali računalništva. Odločil sem se za študij elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Ljubljani. Vse obveznosti na fakulteti sem redno opravljal. Povprečje mojih ocen iz izpitov in vaj za prva tri študijska leta znaša devet. V tretjem letniku sem prejel priznanje za uspeh pri opravljanju študijskih obveznosti.

Že od višjih razredov osnovne šole se samostojno izobražujem v računalništvu. Moje znanje obsega poznavanje okolij DOS in Windows ter osnov Unixa, programskih jezikov Pascal ter C in programov za numerično in analitično matematiko (Matlab in Mathematica).

Aktivno obvladam angleški jezik, pogovorno pa nemškega in italijanskega. V tretjem letniku študija sem obiskoval tudi krajši tečaj iz japonskega jezika. Znanje tujih jezikov sem spopolnjeval na potovanjih po Nemčiji, Avstriji in Italiji. V prihodnosti načrtujem spopolnjevanje znanja angleškega in nemškega jezika.

Doslej še nisem bil v rednem delovnem razmerju. Največ delovnih izkušenj imam iz poučevanja. Na fakulteti sem bil zaposlen kot demonstrator v laboratoriju za analogne merilne sisteme, večkrat sem že inštruiral.

Na podlagi sodelovanja med Fakulteto za elektrotehniko in podjetjem Iskratel iz Kranja sem sodeloval pri razvoju merilnega sistema za ugotavljanje elektromagnetne kompatibilnosti telefonskih central.

V prihodnosti si želim spopolnjevati znanje na elektrotehnike (podiplomski študij), hkrati pa poglobiti znanje ekonomije.

Zaposlil bi se rad v dinamičnem in ustvarjalnem podjetju, kjer bi lahko uporabil pridobljeno znanje in ga dodatno spopolnil.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96353y.htm