* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tina @gavc

5000 NOVA GORICA, 30. divizije 13b
Telefon: (065) 26 784

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem v tr`enju (tr`ne raziskave, tr`no komuniciranje), turizmu.
Osnovno {olo sem obiskovala v Solkanu in jo vseh osem let izdelovala z odli~nim uspehom. Udele`ila sem se tudi ve~ tekmovanj iz matematike, kemije in angle{kega jezika. [olanje sem nadaljevala na Naravoslovnem srednje{olskem centru (danes gimnaziji) v Novi Gorici, in tam sem leta 1992, po zaklju~nem izpitu, ki sem ga opravila z odliko, pridobila naziv naravoslovno-matemati~na tehnica. [e isto leto sem za~ela {tudirati na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Pod vodstvom prof. dr. Ale{a Vah~i~a sem v drugem letniku sodelovala pri simulaciji ustanavljanja podjetja in se tako prvi~ ukvarjala z realnim dogajanjem v poslovnem okolju. Ker sem `elela poglobiti svoje znanje iz tr`enja, sem v tretjem letniku vpisala to smer in se v~lanila v Mladinsko sekcijo Dru{tva za marketing. Udele`ila sem se ve~ predavanj, na njih so nam razli~ni strokovnjaki predstavili delovanje oddelka za tr`enje v njihovem podjetju. Tr`na raziskava katalo{ke prodaje DZS pod vodstvom prof. dr. I~e Roj{ek mi je omogo~ila, da sem pridobljeno znanje kon~no tudi uporabila na konkretnem primeru in pridobila dragocene izku{nje. Med razli~nimi izbirnimi predmeti, ki so bili na voljo v ~etrtem letniku, sem si izbrala ekonomiko turizma, saj me ta dejavnost zelo zanima. Po kon~anem zadnjem letniku sem se domenila za opravljanje poslovne prakse v novogori{ki podru`nici Nove KBM, d.d.

Poleg slovenskega jezika aktivno obvladam {e hrva{kega, italijanskega in angle{kega. Angle{~ino sem se u~ila deset let. Nem{~ino sem se u~ila le v srednji {oli, zato sem si spopolnila znanje s te~ajem nem{kega jezika v Celovcu. Znanje tujih jezikov je povezano z mojim veseljem do potovanj in s spoznavanjem razli~nih kultur in ljudi. Ker je danes osebni ra~unalnik ne le nuja, temve~ tudi koristen pripomo~ek, sem se nau~ila uporabljati okolje Windows.

Po diplomi bi se rada zaposlila v podjetju, ki dosega rast in razvoj tudi z dodatnim izobra`evanjem ter motiviranjem svojih zaposlenih; v podjetju, kjer je vsakemu omogo~eno ustvarjalno delo v skupini; v podjetju, v katerem je dobro organizacijsko razpolo`enje in kjer so zaposleni ponosni, da so del kolektiva. Ker sem vajena veliko potovati in se znam prilagoditi razli~nim razmeram, mi ne bi bilo te`ko, ~e bi dobila zaposlitev zunaj kraja stalnega bivali{~a.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96351y.htm