* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tina ¦gavc

5000 NOVA GORICA, 30. divizije 13b
Telefon: (065) 26 784

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem v tr§enju (tr§ne raziskave, tr§no komuniciranje), turizmu.
Osnovno çolo sem obiskovala v Solkanu in jo vseh osem let izdelovala z odliŸnim uspehom. Udele§ila sem se tudi veŸ tekmovanj iz matematike, kemije in angleçkega jezika. æolanje sem nadaljevala na Naravoslovnem srednjeçolskem centru (danes gimnaziji) v Novi Gorici, in tam sem leta 1992, po zakljuŸnem izpitu, ki sem ga opravila z odliko, pridobila naziv naravoslovno-matematiŸna tehnica. æe isto leto sem zaŸela çtudirati na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Pod vodstvom prof. dr. Aleça VahŸiŸa sem v drugem letniku sodelovala pri simulaciji ustanavljanja podjetja in se tako prviŸ ukvarjala z realnim dogajanjem v poslovnem okolju. Ker sem §elela poglobiti svoje znanje iz tr§enja, sem v tretjem letniku vpisala to smer in se vŸlanila v Mladinsko sekcijo Druçtva za marketing. Udele§ila sem se veŸ predavanj, na njih so nam razliŸni strokovnjaki predstavili delovanje oddelka za tr§enje v njihovem podjetju. Tr§na raziskava kataloçke prodaje DZS pod vodstvom prof. dr. IŸe Rojçek mi je omogoŸila, da sem pridobljeno znanje konŸno tudi uporabila na konkretnem primeru in pridobila dragocene izkuçnje. Med razliŸnimi izbirnimi predmeti, ki so bili na voljo v Ÿetrtem letniku, sem si izbrala ekonomiko turizma, saj me ta dejavnost zelo zanima. Po konŸanem zadnjem letniku sem se domenila za opravljanje poslovne prakse v novogoriçki podru§nici Nove KBM, d.d.

Poleg slovenskega jezika aktivno obvladam çe hrvaçkega, italijanskega in angleçkega. AngleçŸino sem se uŸila deset let. NemçŸino sem se uŸila le v srednji çoli, zato sem si spopolnila znanje s teŸajem nemçkega jezika v Celovcu. Znanje tujih jezikov je povezano z mojim veseljem do potovanj in s spoznavanjem razliŸnih kultur in ljudi. Ker je danes osebni raŸunalnik ne le nuja, temveŸ tudi koristen pripomoŸek, sem se nauŸila uporabljati okolje Windows.

Po diplomi bi se rada zaposlila v podjetju, ki dosega rast in razvoj tudi z dodatnim izobra§evanjem ter motiviranjem svojih zaposlenih; v podjetju, kjer je vsakemu omogoŸeno ustvarjalno delo v skupini; v podjetju, v katerem je dobro organizacijsko razpolo§enje in kjer so zaposleni ponosni, da so del kolektiva. Ker sem vajena veliko potovati in se znam prilagoditi razliŸnim razmeram, mi ne bi bilo te§ko, Ÿe bi dobila zaposlitev zunaj kraja stalnega bivaliçŸa.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96351y.htm