* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tina Žgavc

5000 NOVA GORICA, 30. divizije 13b
Telefon: (065) 26 784

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, trženje

Študij bom predvidoma končala junija 1997. Delati si želim predvsem v trženju (tržne raziskave, tržno komuniciranje), turizmu.
Osnovno šolo sem obiskovala v Solkanu in jo vseh osem let izdelovala z odličnim uspehom. Udeležila sem se tudi več tekmovanj iz matematike, kemije in angleškega jezika. Šolanje sem nadaljevala na Naravoslovnem srednješolskem centru (danes gimnaziji) v Novi Gorici, in tam sem leta 1992, po zaključnem izpitu, ki sem ga opravila z odliko, pridobila naziv naravoslovno-matematična tehnica. Še isto leto sem začela študirati na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Pod vodstvom prof. dr. Aleša Vahčiča sem v drugem letniku sodelovala pri simulaciji ustanavljanja podjetja in se tako prvič ukvarjala z realnim dogajanjem v poslovnem okolju. Ker sem želela poglobiti svoje znanje iz trženja, sem v tretjem letniku vpisala to smer in se včlanila v Mladinsko sekcijo Društva za marketing. Udeležila sem se več predavanj, na njih so nam različni strokovnjaki predstavili delovanje oddelka za trženje v njihovem podjetju. Tržna raziskava kataloške prodaje DZS pod vodstvom prof. dr. Iče Rojšek mi je omogočila, da sem pridobljeno znanje končno tudi uporabila na konkretnem primeru in pridobila dragocene izkušnje. Med različnimi izbirnimi predmeti, ki so bili na voljo v četrtem letniku, sem si izbrala ekonomiko turizma, saj me ta dejavnost zelo zanima. Po končanem zadnjem letniku sem se domenila za opravljanje poslovne prakse v novogoriški podružnici Nove KBM, d.d.

Poleg slovenskega jezika aktivno obvladam še hrvaškega, italijanskega in angleškega. Angleščino sem se učila deset let. Nemščino sem se učila le v srednji šoli, zato sem si spopolnila znanje s tečajem nemškega jezika v Celovcu. Znanje tujih jezikov je povezano z mojim veseljem do potovanj in s spoznavanjem različnih kultur in ljudi. Ker je danes osebni računalnik ne le nuja, temveč tudi koristen pripomoček, sem se naučila uporabljati okolje Windows.

Po diplomi bi se rada zaposlila v podjetju, ki dosega rast in razvoj tudi z dodatnim izobraževanjem ter motiviranjem svojih zaposlenih; v podjetju, kjer je vsakemu omogočeno ustvarjalno delo v skupini; v podjetju, v katerem je dobro organizacijsko razpoloženje in kjer so zaposleni ponosni, da so del kolektiva. Ker sem vajena veliko potovati in se znam prilagoditi različnim razmeram, mi ne bi bilo težko, če bi dobila zaposlitev zunaj kraja stalnega bivališča.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96351y.htm