* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tadeja [tefan~i~

5000 NOVA GORICA, Bratov Hvali~ 42
Telefon: (065) 26 188
E-mail: kavim@eunet.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

Delati si `elim predvsem na podro~ju storitev, ban~ni{tva, turizma, v tr`enju.
Osnovno {olo sem obiskovala v Novi Gorici in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem uspe{no sodelovala na {tevilnih tekmovanjih. Leta 1988 sem se vpisala na gimnazijo v Novi Gorici (tedanja naravoslovno-matemati~na smer) in jo kon~ala z odli~nim uspehom ter bila tako opro{~ena mature. Tudi v srednje{olskih letih sem se udele`evala tekmovanj iz znanja angle{~ine, sloven{~ine in kemije. Ker so me `e od nekdaj zanimali predvsem dru`boslovni predmeti, sem najprej nameravala {tudirati jezike, kasneje pa sem se odlo~ila za {tudij ekonomije. In ni mi `al, saj me izobra`evanje in delo na tem podro~ju zelo zanimata in veselita.

Leta 1992 sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, smer visoko{olski {tudij. @e od za~etka sem bila med najbolj{imi {tudenti in tako lahko sodelovala v razli~nih projektih na fakulteti. V prvem letniku sem sodelovala v {tudijski skupini dr. Bogomirja Kova~a, od drugega letnika pa kot demonstratorka vodim vaje pri predmetu uvod v narodno gospodarstvo pri dr. Ale{u Vah~i~u. Po kon~anem drugem letniku sem izbrala smer tr`enje, saj me je le-to zanimalo in sem `elela poglobiti znanje na tem podro~ju. Poleg rednega fakultetnega izobra`evanja sem se udele`evala tudi raznih drugih seminarjev in predavanj, ki jih pogosto prireja Ekonomska fakulteta. Pridobljeno znanje sem `elela preskusiti tudi v praksi in tako sem v tretjem letniku opravila tr`no raziskavo o kavi pod vodstvom mag. Damjana. Septembra 1995 sem sodelovala s podjetjem Kavim, d.o.o., pri pripravi in izpeljavi ogla{evalske akcije za kavo Goriziana. Za omenjeno podjetje sem sestavila in izpeljala tudi ve~ manj{ih raziskav o tr`enju.

Med {olanjem sem se spopolnjevala tudi v znanju tujih jezikov. Ker sem imela pouk angle{~ine v osnovni {oli in srednji {oli ter na fakulteti, nem{~ino pa le v srednji {oli, sem znanje nem{~ine dopolnjevala med poletnimi po~itnicami v Celovcu; prvo leto sem obiskovala te~aj, drugo leto pa sem tam delala. Poleg omenjenih jezikov govorim tudi italijansko, saj je to zaradi bli`ine meje na na{em obmo~ju `e nujnost.

Med {tudijem sem se nau~ila tudi dela z ra~unalnikom, ki je nepogre{ljiv pri vsakdanjem {tudijskem delu. Delam predvsem v okolju Windows, kjer uporabljam programe Word, Excel in Power Point, v zadnjem ~asu pa si pomagam tudi z internetom.

Poleg {tudijskih dejavnosti so me zmeraj veselile tudi druge re~i, zato namenjam velik del prostega ~asa zanimanju za razli~na podro~ja umetnosti, med po~itnicami pa si {irim obzorje in spoznavam razli~ne kulture, ljudi in obi~aje na {tevilnih potovanjih po Evropi, Aziji in Afriki.

Po diplomi se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem podjetju, ki bi mi omogo~ilo nadaljnji razvoj in napredek. Rada bi delala v kolektivu, kjer bi lahko izkazala svoje znanje ter sposobnosti in tako po najbolj{ih mo~eh pomagala uresni~evati cilje podjetja. Da bi svoje delo lahko uspe{no opravljala, bi se `elela tudi dodatno izobra`evati in usposabljati.

Upam, da bo moje delo v podjetju v obojestransko zadovoljstvo in bo izpolnilo tako moja pri~akovanja kot na~rte, ki jih bo imel z mano delodajalec.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96349y.htm