* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tadeja ætefanŸiŸ

5000 NOVA GORICA, Bratov HvaliŸ 42
Telefon: (065) 26 188
E-mail: kavim@eunet.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

Delati si §elim predvsem na podroŸju storitev, banŸniçtva, turizma, v tr§enju.
Osnovno çolo sem obiskovala v Novi Gorici in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem uspeçno sodelovala na çtevilnih tekmovanjih. Leta 1988 sem se vpisala na gimnazijo v Novi Gorici (tedanja naravoslovno-matematiŸna smer) in jo konŸala z odliŸnim uspehom ter bila tako oproçŸena mature. Tudi v srednjeçolskih letih sem se udele§evala tekmovanj iz znanja angleçŸine, slovençŸine in kemije. Ker so me §e od nekdaj zanimali predvsem dru§boslovni predmeti, sem najprej nameravala çtudirati jezike, kasneje pa sem se odloŸila za çtudij ekonomije. In ni mi §al, saj me izobra§evanje in delo na tem podroŸju zelo zanimata in veselita.

Leta 1992 sem se vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, smer visokoçolski çtudij. ¦e od zaŸetka sem bila med najboljçimi çtudenti in tako lahko sodelovala v razliŸnih projektih na fakulteti. V prvem letniku sem sodelovala v çtudijski skupini dr. Bogomirja KovaŸa, od drugega letnika pa kot demonstratorka vodim vaje pri predmetu uvod v narodno gospodarstvo pri dr. Aleçu VahŸiŸu. Po konŸanem drugem letniku sem izbrala smer tr§enje, saj me je le-to zanimalo in sem §elela poglobiti znanje na tem podroŸju. Poleg rednega fakultetnega izobra§evanja sem se udele§evala tudi raznih drugih seminarjev in predavanj, ki jih pogosto prireja Ekonomska fakulteta. Pridobljeno znanje sem §elela preskusiti tudi v praksi in tako sem v tretjem letniku opravila tr§no raziskavo o kavi pod vodstvom mag. Damjana. Septembra 1995 sem sodelovala s podjetjem Kavim, d.o.o., pri pripravi in izpeljavi oglaçevalske akcije za kavo Goriziana. Za omenjeno podjetje sem sestavila in izpeljala tudi veŸ manjçih raziskav o tr§enju.

Med çolanjem sem se spopolnjevala tudi v znanju tujih jezikov. Ker sem imela pouk angleçŸine v osnovni çoli in srednji çoli ter na fakulteti, nemçŸino pa le v srednji çoli, sem znanje nemçŸine dopolnjevala med poletnimi poŸitnicami v Celovcu; prvo leto sem obiskovala teŸaj, drugo leto pa sem tam delala. Poleg omenjenih jezikov govorim tudi italijansko, saj je to zaradi bli§ine meje na naçem obmoŸju §e nujnost.

Med çtudijem sem se nauŸila tudi dela z raŸunalnikom, ki je nepogreçljiv pri vsakdanjem çtudijskem delu. Delam predvsem v okolju Windows, kjer uporabljam programe Word, Excel in Power Point, v zadnjem Ÿasu pa si pomagam tudi z internetom.

Poleg çtudijskih dejavnosti so me zmeraj veselile tudi druge reŸi, zato namenjam velik del prostega Ÿasa zanimanju za razliŸna podroŸja umetnosti, med poŸitnicami pa si çirim obzorje in spoznavam razliŸne kulture, ljudi in obiŸaje na çtevilnih potovanjih po Evropi, Aziji in Afriki.

Po diplomi se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem podjetju, ki bi mi omogoŸilo nadaljnji razvoj in napredek. Rada bi delala v kolektivu, kjer bi lahko izkazala svoje znanje ter sposobnosti in tako po najboljçih moŸeh pomagala uresniŸevati cilje podjetja. Da bi svoje delo lahko uspeçno opravljala, bi se §elela tudi dodatno izobra§evati in usposabljati.

Upam, da bo moje delo v podjetju v obojestransko zadovoljstvo in bo izpolnilo tako moja priŸakovanja kot naŸrte, ki jih bo imel z mano delodajalec.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96349y.htm