* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Mirjam Rutar

5220 TOLMIN, Dolje 29
Telefon: (065) 81 902

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem v tr`enju - ogla{evanje, prodaja.
Osnovno {olo sem obiskovala v Tolminu in jo kon~evala z odli~nim uspehom, med {olanjem pa se udele`evala razli~nih tekmovanj iz slovenskega in angle{kega jezika. Po kon~ani osemletki sem se vpisala na Srednjo ekonomsko in trgovsko {olo v Novi Gorici in bila prav tako v vseh letnikih odli~na. Ker me je ekonomija ~edalje bolj zanimala in sem kot ena izmed najbolj{ih dijakinj na tej {oli izpolnjevala vse pogoje za vpis na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, sem leta 1992 za~ela {tudirati na omenjenem visoko{olskem zavodu; v tretjem letu {tudija sem vpisala smer tr`enje. [tudijske obveznosti sem opravljala redno in brez te`av in tudi zdaj, ko sem {tudentka ~etrtega letnika, nameravam ~imprej opraviti {e preostale tri izpite, tako da se bom lahko naslednje leto posvetila pisanju diplomske naloge, ki jo prav tako nameravam opravljati iz tr`enja.

Moje znanje tujih jezikov obsega znanje angle{kega jezika - tega tudi in{truiram (poleg in{trukcij iz slovenskega jezika in matematike), med {tudijem na fakulteti pa sem ga spopolnila tudi na poslovnem podro~ju - ter znanje italijanskega jezika. V prihodnje pa si nameravam pridobiti vsaj temeljno znanje nem{kega in {panskega jezika. Med {tudijem sem se nau~ila tudi temeljev ra~unalni{tva (SPSS X), na posebnem te~aju pa sem se vpeljala v delo v okoljih Windows in DOS.

Po diplomi bi se rada zaposlila v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, v organizaciji, ki bi mi omogo~ala ~im ve~ spopolnjevanja in prakti~no uporabo znanja. Za ~im bolj{i in ~im ve~ji prispevek k uspehu organizacije sem se pripravljena izobra`evati in usposabljati tudi v prihodnje. Zaposlila bi se rada ~imprej po opravljeni diplomi, najraje v glavnem mestu ali njegovi bli`nji okolici, lahko pa tudi na obmo~ju severne Primorske.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96348y.htm