* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mirjam Rutar

5220 TOLMIN, Dolje 29
Telefon: (065) 81 902

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem v tr§enju - oglaçevanje, prodaja.
Osnovno çolo sem obiskovala v Tolminu in jo konŸevala z odliŸnim uspehom, med çolanjem pa se udele§evala razliŸnih tekmovanj iz slovenskega in angleçkega jezika. Po konŸani osemletki sem se vpisala na Srednjo ekonomsko in trgovsko çolo v Novi Gorici in bila prav tako v vseh letnikih odliŸna. Ker me je ekonomija Ÿedalje bolj zanimala in sem kot ena izmed najboljçih dijakinj na tej çoli izpolnjevala vse pogoje za vpis na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, sem leta 1992 zaŸela çtudirati na omenjenem visokoçolskem zavodu; v tretjem letu çtudija sem vpisala smer tr§enje. ætudijske obveznosti sem opravljala redno in brez te§av in tudi zdaj, ko sem çtudentka Ÿetrtega letnika, nameravam Ÿimprej opraviti çe preostale tri izpite, tako da se bom lahko naslednje leto posvetila pisanju diplomske naloge, ki jo prav tako nameravam opravljati iz tr§enja.

Moje znanje tujih jezikov obsega znanje angleçkega jezika - tega tudi inçtruiram (poleg inçtrukcij iz slovenskega jezika in matematike), med çtudijem na fakulteti pa sem ga spopolnila tudi na poslovnem podroŸju - ter znanje italijanskega jezika. V prihodnje pa si nameravam pridobiti vsaj temeljno znanje nemçkega in çpanskega jezika. Med çtudijem sem se nauŸila tudi temeljev raŸunalniçtva (SPSS X), na posebnem teŸaju pa sem se vpeljala v delo v okoljih Windows in DOS.

Po diplomi bi se rada zaposlila v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, v organizaciji, ki bi mi omogoŸala Ÿim veŸ spopolnjevanja in praktiŸno uporabo znanja. Za Ÿim boljçi in Ÿim veŸji prispevek k uspehu organizacije sem se pripravljena izobra§evati in usposabljati tudi v prihodnje. Zaposlila bi se rada Ÿimprej po opravljeni diplomi, najraje v glavnem mestu ali njegovi bli§nji okolici, lahko pa tudi na obmoŸju severne Primorske.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96348y.htm