* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Alenka Mislej

5271 VIPAVA, Vrhpolje 39
Telefon: (065) 65 850

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem na finan~nem oddelku, tudi na podro~ju ban~ni{tva.
Osnovno {olo sem obiskovala v Vipavi in jo vsako leto kon~ala z odli~nim uspehom. Obiskovala sem tudi razne dodatne kro`ke in trikrat prejela bronasto Vegovo priznanje ter sodelovala na tekmovanju za srebrno Vegovo priznanje iz matematike.

Pri izbiri srednje {ole sem dolgo ~asa omahovala med naravoslovno-matemati~no in ekonomsko {olo. Nazadnje sem se odlo~ila za srednjo ekonomsko {olo v Postojni in jo prav tako uspe{no kon~ala z odli~nim uspehom. Veliko ~asa sem v tistem obdobju porabila za ob{olske dejavnosti, ki so bile povezane predvsem z glasbo. @e kot osnovno{olka sem {tiri leta obiskovala pouk klavirja, v srednji {oli pa sem se vpisala {e na Orglarsko {olo v Novi Gorici in jo po {tirih letih uspe{no kon~ala.

Sledila je izbira fakultete, ki pa mi je bila precej olaj{ana, saj sem `e z izbiro srednje {ole za~rtala svojo izobra`evalno pot in se tako vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Izbire srednje {ole nisem nikoli ob`alovala, temve~ sem bila te svoje odlo~itve kasneje celo vesela, saj sem {tudijska leta za~ela z dobrim poprej{njim znanjem in pozneje to znanje veliko la`e dopolnjevala. Med {tudijem sem spoznala, da mi fakulteta ne daje vsega znanja, potrebnega za prihodnje delo, zato sem v drugem letniku za~ela obiskovati jezikovne te~aje. Najprej sem obiskovala te~aj italijanskega jezika in opravila prvi dve stopnji, kasneje pa sem se odlo~ila {e za spopoljnevanje nem{kega jezika in trenutno kon~ujem tretjo stopnjo. Prav tako si sku{am ~imbolj uspe{no pridobivati tudi znanje ra~unalni{tva.

Svoje znanje `e presku{am in zato, kadar mi ~as dopu{~a, delam v razli~nih podjetjih, ki po {tudentskem servisu zaposlujejo {tudente; zraven sodi {e obvezno opravljanje strokovne prakse tako v srednji {oli kot na fakulteti.

Prihodnje {olsko leto bom kot absolventka imela verjetno nekoliko ve~ ~asa; uporabila ga bom predvsem za spopolnjevanje znanja tujih jezikov. Svojo delovno obveznost pa bi rada za~ela v dinami~nem, pro`nem delovnem okolju, kjer so delavci motivirani za svoje delo. @elim si tudi okolja, kjer bi mi bilo omogo~eno nadaljnje izobra`evanje; bodisi strokovno spopolnjevanje z obiskovanjem ustreznih te~ajev ali pa nadaljevanje na podiplomskem {tudiju.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96347y.htm